Thursday, May 3, 2012

NASIHAT :)

assalamualaikum :)

hehe,, semalam keluar dgn kazen aku g melaka.. hehe.. konon nak jumpaa dak awe and adik.. aku sampai sesat nak g cari hotel diorang !! padahal dahh bape banyak kali pon pergi :/ tu laa masalah aku aku.. lupa jalan. aku memang macam tu..

actually takde sape yang tauu kitaorang keluar .. mama terutamanyaa.. just nak jumpaa dorang sebab lamaa tak jumpa.. tu jee.. bukan nak buat ape pon..

tapi orang kata,, kalau buat jahat ni cepat je dapat belasan. tu la aku.. before ni ade 2 bendaa yang kita orang buat.. including this one daa yang ketigaa :D heehe. bukan adaa niat jahat pon..

al-kisah,, jam pon daa pukul 12.30 am

dapat misscall dari mama.. dia tanya laa ada kat mana.. bila nak balik DLL (macam biasaa,,macam polis pencen) aku dgn selambe nya cakap "ma,,ayu otw ni"

daa laa nak cari jalan balik pon berpusing2.. haih.. melaka pon boleh sesat. susah laa one way ni.. leceh.

bila daa jumpa jalan dapat lagi satu bala :(  tayar moto bocor laaa pulakk.. malang bertimpa2.

aku seram gilaa laa...aku bawak da bergoyang2 daa.. kebetulan ada 1 pam minyak.. nasib.. ingat kurang angin.. rupa nyaa bocor.. aku tak tauu pon.. tapi ade 2 orang mamat ni yang datang tolong :)

fuhh,, legaa laa jugak but still rasa seramm.. dia cakap "dek, depan tu ada kedai moto."

dia bawak laa kitaorang g sana.. kitaorang naik moto dia. dia naik moto yang tayar bocor tu..
memang tersangat laa bernasib baik sebab apek tu pon daa nak tutup kedai.. sebab daa pusing2 kat melaka tuu.. daa pukul 2
apek tu cakap "haiiyaa, daa pukul 2 la.. mau tutup maaa"

aduhh haii.. apek tu tak nak tolong tukar kann tiub pulakk.. aku daa cuak daa time tu.
tetiba budak tu cakap.. "beli tiub je laa,, biar abang tolong pasang kan " huh,, lega sikit
tapi diaa cakap ikut dia balik rumah sebab barang2 diaa semua kat rumah.. walaupon takut tapi still nak betulkan moto.. takkan kitaorang nak tido tepi jalan pulak.. rumah diaa pulak mak aii le jauh.. ikut kan je laaa.. masa dia tengah pasangkan tiub tu mama pulak telepon lagi.. GAWAT!! aku dgn tak membohongnyaa cakap laa tayar bocor.. confirm laa dia tanya mana ada kedai bukak malam2 ni..

nak buat macam mana aku cakap je laa ade.. budak yang tolong kitaorang tu ade laa cakap "NI KELUAR MESTI TAK MINTAK IZIN" daa betul le tu.. then..mama cakap jangan balik rumah.. pergi je rumah pokde kebetulan pulak dekat.. aku pon sebenarnyaaa takut nak balik..

lepas daa siap moto.. aku straight pg rumah pokde.. kesian dia.. tak tido sebab nak tunggu aku sampai..

thanks to the two guys,, sebab kalau tk jumpa dorang tak tau laa macam mana aku dgn patin nak balik malam tu :(

lain kali kalau nak keluar jangan lupa nak inform parents.. kalau tak dapat restu ni susah.. sebab kitaorang tak membohong cakap je benda yang actullay happen mama pon tak de laa marah sangat.. lepas ni sumpah tak buat lagi..  


NI LAA NASIHAT NYAA :)