Tuesday, July 26, 2011

stress out!

SALAM,,

erm,,this week tiring giler laa,,test la..apa laa..penat tau...pagi tadi test CSC...hampeh..sikit je yang aku tau jawab..yang lain tibai je laa,,sorry miss!! tak ingat la..bukan tak study..:(

ingatkan besok pon ada test for legal reseach...uhh,,nasib baik cancelled..fuhh..lega sikit..
aku tak sabar nak balik lagi..yess again come back to MELAKA!!

wow,,syok nye,,next week dah nak start puasa,,how's my life here during the fasting time with class + test + hafazan and so on...

i really need a rest especially for my mind...~~

Monday, July 25, 2011

WEDDING in KAJANG!!

SALAM,,
aku dengan cousin aku kat KAJANG,,kawin pak cik aku...

beg tu tak TAHAn,,hahaha

















Thursday, July 14, 2011

CONFESSION

SALAM

what a nice day!! besok balik apa yang tak best nye,,kawan2 tunggu k..nanti hang out sama2,,lame kot tak borak ngan korang..

tadi budak2 class aku buat confession about their feeling to the guys,,agak pelik sabeb aku pon join sekali even aku tak de feel kat mane guys at faculty LAW!! owh,,sunggug surprised dengan semua confession dorang...erm,,and aku pon dipaksa untuk menjawab semua soaln dorang tu,,then,aku pon jawab la.. ada la sorang mamat ni tapi tak tau nama coz jumpe2 macam tu je..tu sebab dia rupa ngan 'MOHSIN'..that's all.

huh!! budak LAW?? sape lak la yang nak minat guys yang amek LAW ni..try bagi tau aku sikit...urmm,,no!! avoid...

aku serious ni,,,memang aku tak de pon berkenan dengan budak2 LAW!! aku prefer sportrec student ke,,baru ok betul tak...hee~~


Tuesday, July 12, 2011

pelanduk dua serupa:))




SALAM.


act aku nak tulis entry dah lama dah..tapi tak de masa,,plus aku dah lupa mana aku letak gambar tu,,ermm..memang pasal gambar laa..of course la kan...kalau nak macam mane nak tengok muka dia..
ni la..rupa FARID KAMIL kan??aku yang snap picture ni just pakai enset aku yg murah tu..so,,gambar agak buruk..tp apa aku kisahh...yang aku nak cakap aku happy giler jumpe mamat ni....plus,,kami berada kat air port kedah..farid kamil kat dari kedah.then,,aku anggap je la yang aku betul2 jumpe dia..hahah...poyo je...syok sendiri..:D
..
.

.
.
.
.
.
..
........................
tengok tu....waktu tu dia tengah tengok kapal terbang mendarat kot..aku pon tak sure..rase nye betul...tp kan waktu tu aku rasa pakcik yang pakai baju kuning tu nampak aku snap picture mamat tu..opppss...malu seyy....heee~~
lantak la..kau tak kenal aku..aku pon tak kenal kau,,,,


how i wish that are really FARID KAMIL.....and lebih interesting nye aku dengan dia naik 1 flight..dia ada 2 adik lelaki yang comel..and 2 sis maybe..
adik dia yang perempuan tu pon macam tau je aku skodeng2 abg dia...haha..senyum2 bagai..ermm,,,btw abg kau mmg ensem..


ceritacutisekolah


Saturday, July 9, 2011

no caption

SALAM

malam ni agak boring,,so,aku amek rasa macam nak tulis2 kat blog ni sambil dengar lagu BRUNO MARS,,,:))

orang kata la..kalau nak jiwang2 tu tak yah la kat FB..tu orang kata k..tapi kalau kat blog ok laa..this is what i'm trying to do right now...hehe..aku jiwang??? huh..weird je..hahaha...peduli apa aku..who cares korang nak cakap apa...=,=

orang selalu kata baik kita suka pada orang yang suka kita dari kita yang suka orang tu..betul ke tak aku pon tak sure,,but pada aku betul kot...kita tak selalu dapat ape yang kita nak..tak kira la barang ke,orang ke,,betul kan??

kadang2 kita mengharap too much pon still tak dapat..macam satu hari ni..aku harap sangat akak jual nasi lemak tu datang ketuk pintu aku tp....last2 tak datang pon,,terpaksa la berlapar aku sepanjang malam tu nak tunggu lunch besok pg..huh...

aku selalu fikir aku boleh jadi orang lain,,,be a better person,but i never changed..just the same..aku nak gak try benda baru,,tapi bila nak try rasa takut lak...betul ke aku buat ni??
tapi serious aku try untuk better than sekarang ni...

...........................................

ni nak story pasal one girl ni,,tak pe kot,,dia tak tau blog aku..hhahahaha...gelak jahat..
hah,,tak mau laa..malas pulak nak menaip rasa nye..nanti2 laa..

miss you la...

♥..tetibe je aku ni pehal??? entah la....aku pon tak tau..tu la kalau dah bosan sangat...


erm,,aku susah nak admire kat sesape..tapi aku sangat suka pada mereka ni,,,
  • farid kamil
  • taylor lautner
  • ashton kutcher
  • hehe,,poyo ek...siap nak love2 bagai..hahaha...:))
    yang love just aku je yang tau,,k..

    papai:)




tengok movie with SARAH..

SALAM,,


haha,,this is the best day ever for me in shah alam...bangun terus mandi siap2 g jalan2 ngan sarah..ingat nak pergi jj tapi tak tau macam mane..sob,,sob,,
so,,aku pon ajak la dia temankan aku pergi beli tiket bas,,then,,g makan kat McD...pastu g SACC..tu je la tempat yg nk dekat nak g jalan...hah,,masuk je nampak kedai cd dan aku terus mencari cd VALENTINE'S DAY...tak j
umpa,,but nasib baik sarah tanya orang kedai tu...hehe,,at last jumpe
la...
best tau cerita ni coz abg aku yang hensem ni berlakon,,hehe..ASHTON KUTCHER laa...
hah ni laa couple yang paling sweet + romantik tau...ehem2..SARAH dah bayang2 dia dengan classmate dia la tu..huhu..best of luck ye sarah..:))
.................................
...................
...........


hah,,ni lagi satu abang aku..ni lagi cute kot...see,,pink box..cute right?? and TAYLOR SWIFT..
i really loves both of them...TAYLOR SWIFT & TAYLOR LAUTNER..<3



ni emma roberts and her boyfriend in this movie...cool sangat..haha..nak buat suprise lain pulak yang jadi..tu la kalau budak2 muda bercinta..haha...ermmm..wait!! cute gak la mamat ni..hahaha..part dorang ni paling kelakar...



5 bintang untuk cerita ni....aku dah tengok dah cerita ni dulu..tapi roommate aku nak tengok plus aku pon nak menambah koleksi cd,,aku terus je amek and bayar...

so,,dapat la aku and sarah tengok movie malam ni beserta kuaci....


Thursday, July 7, 2011

cute..:))

video

lagu ni cute sangat laa....meh la wei tengok k....so sweet!!

Monday, July 4, 2011

malang

SALAM.

hhi apa la nak jadi aku ni..macam mana aku boleh lupa nak buat homework bel lak tu..memang cari pasal la tu....

seram je bila aku dengar madam tu cakap

'did i gives you homework???'

class dah mula bising coz ade orang yang macam aku ni yang tak siap homework..
pehh,,punya la cuak!!!

ok la tu..aku ingat dia tanya je..sekali dia check la pulak!!! one by one..

mati la aku..

yess,,mmg...!!!!!!

dia cakap,,

'you need discuss about tourism in malaysia'

aku dah le tak minat nak bagi2 speech ni..mampos la...apa la aku nak cakap..
cakap la gak..dah kena denda kan??

taubat aku tak nak lupa buat homework dia lagi..promise ea madam..:(

Sunday, July 3, 2011

legally blonde



SALAM..

semalam aku ngan sara tgok cerita tajuknye seperti entry di atas k...cerita die best sangat pasal budak law yg obses sangat dengan color pink and boyfriend die sampai sanggup tinggalkan semua yg dia ada and bersungguh-sungguh untuk masuk law school..
ni la cover dia yg aku dapat google..hehe..tak rugi aku tgok cerita ni sampai lewat malam..
sebab it's really interesting and aku tak ngantuk langsung tau..aku pon pelik coz aku ingat cerita ni sure boring sebab pasal budak law..tpmmg tak laaa...serius best!!
budak ni ada dapat 1 case waktu final year degree dia...die yg tak serius untuk masuk law ni pulak terpilih..dia seronok sebab dapat 1 team ngan boyfriend dia..dia nak buktikan yg dia seorang yang serius...haha...best nye dia yang dapat settle kan case tu...

best nye kalau aku boleh study cam tu...tp bukan senang nak masuk law school...

kamu semua doakan saya ye!!..:))

Saturday, July 2, 2011

loner!!

SALAM,

hi,,the most bored day ever!! bangun pagi (pagi ke) mandi then buat air..jalan g water cooler yg jauh tu..breakfast la tu..ok la....plus makan kuaci sambil baca paper yg seminggu lepas nye berita..pastu on lappy..bukak FB..download lagu..tgok article for assignment bel 313 a.k.a critical thinking..actually it's not critical thinking but it's a dying thinking exactly..:( susah gila la..cakap putar belit tu la nak sangat masuk law..amek kau!!

roommate aku semua tak de..nora balik..sarah g rumah pak long dia..malin dating ngan pakwe die..aku je yg dok terperap dalam bilik buat assignment..huh~~ bosan tol la..

sekarang dah pukul 2.26 pm..aku belum lunch tapi rasa nye malas nak turun bawah..pasni aku sembahyang and pastu tarik selimut tidoo..haha

daa~~

Friday, July 1, 2011

ayat membina

SALAM,,

sejak beberapa hari i quite busy sikit..assignment laa..presentation lg..huh..penat laa..hari ni..TODAY IS FRIDAY!!....ok..ada sorang budak classmate aku ni (nama dirahsiakan) pakai shawl...before ni die mmg free hair..actually aku pon agak terkejut but ok la kan..kalau change dari buruk ke arah yang lebih baik...

so,ramai la guys class aku yg tal guna ni panggil dia ustazah la..apa la...ada lak yg cakap sejuk mata aku hari ni...hey,,come on laa..gives her support!!

tapi dalam banyak2 tu ada sorang yang ayat die attract attention aku untuk dengar sekali...

"tak pe la (nama dirahsiakan),,biar orang tak suka janji yang atas tu suka(sambil jari tungjuk ke atas)"

aku pon mula2 tak paham...sama gak ngan budak tu..then,,aku paham maksud dia..yg di atas tu means ALLAH..

hah,,kalau cakap macam tu kan bagus..walaupon budak laki tu biasa2 je..tp dia pandai nak bagi ayat yg membina macam tu....aku rasa dia memang baik...