Thursday, December 31, 2015

Final law student !

Salam.

Nahh amekk niii





Nyanyi lagu happy birthday to us. Since birthday aku yangg paling hampir so aku akan considered yang korang nyanyi untuk aku laa ea .

Thank You..

New year di LEGAL CLINIC

PICK UP LINE BUDAK CLASS AKU !

Salam.

L: Eh betul ke perempuan suka sakit tulang belakang?

P: Ada la yang sakit. Ada la jugak yang tak sakit.. kau da kenapa?

L: Tu laaa. sapa suruh amek tulung rusuk kiteorang...

P: pebendaa kauuu niii??? eh , yang pastinya bukan tulang rusuk kau yang laa yang aku amek :P


Haih pelik laa jugak aku. Sekarang baru aku terpikir apa kena mengena tulang belakang dengan tulang rusuk??

Ni pulak conversation time nak pilih chapter mana nak baca untuk exam.

P: Korang tolak yang mana eh ?

L: Aku tolak kau

P: LOL *tak tau nak ketawa ke nak tolak dia humban kat dalam laut Terengganu ni*

Ni obviously bukan pick up line la kan.


Yang ni cliche laaa sikit


P: oi nak g mana tu? nak balik da ke? 

L: ermmm,, ke hati mu sayang 

P: kau da buang tabiat ke hapeeee niii??? *buweeekkkkkk*


ni betul2 budak law pumya pick up line ni weyyy.. tadi before nak g exam

L: I LOVE YOU 

P: MUTATIS MUTANDIS 

L & P: *gelak bersama-sama*

hahhaha.. betul2 budak law ni.. ok kalau orang cakap i love you, kita jawab mutatis mutandis OK !










LIFE

Salam.

Tadi layan movie dengan budak2 ni kat LC. Kengkonon nak lepak2 celebrate new year katanya.

TAJUK MOVIE: MIRACLE IN CELL NO 7
GENRE: KELAKAR SEDIH
AUDIENCE: BUDAK FINAL LAW '16

Dalam cite ni aku dapat nampak yang nyawa kita kadang2 disisi orang lain tak berharga. Untuk protect satu nyawa kita terpaksa sacrifice ones life. 

Patut ke macam tu? Mana LAW? 

Sedih cerita ni. Masa mula2 tengok pakai handphone. Bayangkan laa 4 kepala nak hadap satu handphone yang tak seberapa besar tu. Even, tak da scene cintan cintun macam drama melayu petang2 tu, kiteorang still enjoy.

Mau tak enjoy. Meleleh la jugak air mata ni. Aku ni susah tau nak nangis. Wiwiiwiwi. Bila start leleh2 mulalah sorang2 nak g toilet laaaa. Haus laaaaaa. Sebab tak nak kantoi.

Sebut pasal law, before semua orang balik tadi budak2 ni ada laaa sembang pasal kes pesalah di charge under Sec 302 sebab bunuh perompak. Aku tak nak komen lebih pasal tu. Sebab still on going trial. Belum ada keputusan, 

Menarik gak la study law. Saja cakap sebab da final year da kan. Tak kan la da nak dekat 4 tahun belajar tak suka2  lagi.

Betul la kata orang, TAK KENAL MAKA TAK CINTA !

CONTROL

Salam.

Tahun baru ni aku baru figure out something, yang sebenarnya aku tak suka diCONTROL. Bukan control apa pon. Aku tau jaga diri aku sendiri. Aku tak kisah kena control dengan mama. Sebab mama yang jaga aku. Tapi ni kau bukan sesapa kot, nak kata aku tak boleh buat itu ini.

Hidup aku kot. Ni yang buat aku menyampah. Pastu ada la pulak member kau sorang ni yang back up dia. Eh, aku tak kisah kau nak back uo ke apa. Boleh tak cakap dengan orang yang kau back up tu jangan jaga tepi kain orang.

Mohon tak jumpa lagi orang macam ni.

Alang2 cite pasal control ni, aku nak jugak aa cakap pesan mama.

EH, GEMUK? ORANG NAK PAKAI BAJU CANTIK2.
JAGA MAKAN NANTI MACAM MANA NAK PAKAI BAJU
KAWEEENN  (krik..krik..krikk)

Eh, jap ea ! Sapa yang nak kaween mama oi. Dak adik yang kawen bukan Ayu pon. Pape la mama.

Nak control makan time exam ni susah betul la. Petang makan da. Disebabkan stay up sampai malam, ada la suara2 yang kata

LAPAQQQ LA WEYYY!!
JOM PI MAKAN
MANA ADA KEDAI BUKAK  MALAM2 BUTAA NI
ADAA !!
MANA???
DRIVE THRU LAA

Kenapa la semua dekat ni. McD. Pizza. KFC.

Ni semua ni menduga betul. Haih.

Pada kawan2 yang ada paper 4 straight tu harap bertabah laa ya .

DALAM LEGAL CLINIC



Happy New Year !

Salam.

Nak sambut? Biasa kau sambut ke? sejak 3 tahun ni memang kat Terengganu je la. Tapi Allahamdulillah tahun tak hujan. Sebab tahun lepas banjir teruk sangat kat kelantan.

So, tahun ni aku masih lagi di sini study for final yang menyeksakan.

Azam tahun baru? Ada aa. ONEMONTHCHALLENGE. Kalau berjaya bagus la. Hahahaha. Tengok la macam mana. Nanti  bab yang tu aku akan update khas untuk challenge tu ok.

Sekarang ni masih dilemma nak study CPC ke CP? Tak nak study aa, nak layan Diwale laa.

Saturday, December 26, 2015

AGAIN









REALLY LOVE IT. I WATCH IT AGAIN AND AGAIN AND AGAIN.



OPPA YOU LOOK SOOOOO COOL !!!



thanks for the comeback !

Thursday, December 17, 2015

DULU dan SEKARANG !

SALAM.


Tataplah gambar ini. See the difference. Berbeza menang berbeza.

Ada orang cakap aku yang paling ketara. Malu. Huhuhu. Kena buat cabaran 10kg !! I need one month to show the changes. Boleh ke?? huargggghhh

I CAN DO THIS !

Monday, December 14, 2015

MOCK TRIAL !


Salam.

Da habis da nervous semalam nak MOCK TRIAL. Ok, gambar yang kat atas ni geng....

NGAROT & CO






 The slim version of US. We try our best to look like that :)
......





















kalau yang atas tadi dengan NGAROT & CO, Ni pulak Jabbar & Partners.

Banyak firm aku join ni.. HAHAHAHA

Thanks for the good experience !

#roadtograduation #lawstudent 











Friday, December 11, 2015

R I N D U



One word. RINDU. Sekarang ni pon da rasa susah nak jumpa. Nak lepak. Tak macam dulu. Betul la cakap orang bila kita da besar, takde masa da nak lepak2. Ni still study, tak tau la kalau kerja nanti macam mana. 

Ada yang duduk jauh. Tu baru sorang. Yang daa nak kawin. Nanti nak keluar kena minta izin suami.

Cepatnya masa berlalu.

Really miss my childhood. 



OVERLOAD

Salam.

Ya Allah, tinggal seminggu je lagi nak exam. So maknanya da nak habis minggu study la. Tapi tak tau la kenapa lecturer2 aku macam laa nak buat. Bersabar la. Final year kan. Hadap je la dulu.

Senarai kerja;
1. pleading
2. mock trial
3. TIGA presentation
4.  TIGA assignment.

Seminggu je oii.. bila masa nak buat semua tu..


T I R E D

Wednesday, December 2, 2015

PARANOID !

Salam.

Tak tau la aku ni paranoid ke apa. Tapi tak tau la kan. Maybe sebab aku selalu buat kat orang ke kan. Aku selalu sound kat dia.

Kejadian.

Aku nak keluar rumah BG ade kat luar (ruang tamu). Elok2 dia cakap pelan2 tiba2 dia cakap BERAMBUS JE TERUSS ! eh, minah ni mengata aku ke?

I'm not very sure. That words are referring to me or not. Tapi la kan. Kalau korang kat tempat aku, apa korang rasa? sama tak macam aku. Ke memang aku yang paranoid.

huh,
malas la nak pikir. Da besar.


p/s: NAK TAU BG APA TANYA AKU DIRECT K? hehehe