Thursday, November 24, 2016

TIPS SIMPAN EMAS $$$

👍👀 *Tips simpan Emas*
Minggu gaji sangat sesuai untuk kita berkira-kira untuk memulakan simpanan emas.
**Takkan asik kata next gaji la 😀
Apa salahnya bila dapat gaji terus asingkan sebahagian kecil gaji kita untuk beli emas. Asing siap² 10%-20% untuk simpanan@ aset, anda pasti tidak menyesal.
Saya berani jamin!
Jadikan simpanan emas sebagai satu cara simpanan tetap kita. Jika dulu simpan duit tunai. Sekarang cuba ubah jadikan emas pula sebagai simpanan.
Pasti ianya lebih bernilai dan menyeronokkan.😄



Sunday, May 29, 2016

Misi bakar Fakulti :)


NI muka kekenyangan niii. Main game acah2 running man. Best weyyy.. Agak nyaa budak laki menyirap je dgn kteorng pompuan2 ni. Dorang kena masak, kteorang memekakkkkkkkkkk je.
Sampai ada orang panggil kteorang Langsuir. Tapi Langsuir yang menceriakan hidup dia throughout the days and night.. Ceh..ceh..ceh...


Ni geng2 yang berusaha teruk pada malam kejadian. Btw Adi resepi ti sgt sedappppp !
2 thumbs up !!!!!
Nak cakap ni, kejadian ni mmg betul2 belakang Fakulti. Time membakar, semuaa risau pak guard dtg marahhhh.. Risau2 pon dorang buat tak tau je. Siap jemput org ramai2 lagi.
Sebab terlampau banyakk sgt makanannnnnnn..


Time ni baru nak mula makan. Junior pon adaa sekali. Dorang senyap je. Maybe terkejut kot tgok perangai hakak2 ni macammm ni . Haihhhh. MEMALUKAN !


Siotttt aa gambar ni. Asap kat aku lakkkkkk.



Tq abg2 jaga api. Tapi yang hairan nya nak buat BBQ bukan pakai bara je ke? Ni api besar2 ni nak buat apa? Betul nak bakar Fakulti korang ni. Ish...ish..ishh.. Tau MAJID n SYAM mati kitaaa nakkkkkkkkk !


Yang pakai helmet tu paling over tauuuu. Overrrrrrr sangat. Precaution katanyaaa. Bwekkkkkkkkkk :P

Apa nak jadi laaa budak dua orang kat belakang tuuu. Haih. baru nak ade gambar cun2 sikit.
Tapi lepas buat muka mcm tu tau pulakk malu. Siap cakap "malu anak2 aku tengok nanti gambar mak
dia macam ni " Nasib kauu laaa haih


Finishing LAW SCHOOL be like...

Salam.

So ni la aku nak perkenalkan kawan2 aku merangkap partner2 Ngarot & Co. Ni semua gambar first year and final year. Ada yang berubah, ada yang tak. Hihihiihhhihihi/

Malunyaaaa tengok gambar lama2, nampak sangattttt ermm entah laa. 





Ni SAM. Biase panggil abe Sam. Perangai mcm abg2 sikit. Tp hati lembut.
Ramai classmates aku gelak tngok gambar ni.
"Sam!! Kau boleh jadi duta produk ni" 
hahahahahahahah


Ni Syifa. Sangat sengalllllllllll and tersangat laaa kuang ajauuu tauu.
Sukaaaa sangat menyakit kan hati orang. Tapi kalau time dia baik, tersangattttt laaa baikk.
Apa yang beza ek? Maybe spec je kot beza.




Yg ni tak tau laaa. beza ke? Aku rasaa sama je. Just aku tak pakai da kot tudung macam tu.
Tapi thanks to Mr. A cakap aku makin cantik. Puuuuihhhhh! ye dok? Saje nak amek hati je kan.
Bilaaa laa nak kurussss ni oiiiii..
Rayaaaa plsss.




Ni ZUYEEN. Makin cantik and gojessss. First year dulu tak rapat pon. Tapi bilaa da dok rumah sewa baru laaa rapat. And sampai laaaa tersangat rapat sampai kteorang rasaaa macam daa tak de kawan lain. Sampai tahap kau tengok muka aku, aku tengok muka kauuu..
Hahahahaha. bila final year baru campur orang sebab asyik memerap je dalam LC and kteorng stay hostel.




NI WANI !! Tak de ape pon yang berubah. Sama je. 


Ni KAK BIB ! Makin Gojessss aaaaaa. And time ni dia da slim sikit.. Wuarrghhhhh jelessss.
Tapi aku tak sanggup weyy makan telur hari2. Aktin punyaaa pasall.

K ni laa semua kawan2 aku yang rapat. Duduk firm pon sebelah2. Rindu daa ni :(

Tuesday, May 24, 2016

Misi Mencari Firm.

Salam.

Memang la lama lagi aku nak chambering. Tapi saje je gatal2 tangan nak search firm2 yang ada kat Melaka. Sebab banyak sangat so, aku pon tak tau nak pilih yang mana satu. 

Kalau boleh nak yang dekat, yang best, yang banyak benda boleh belajar.

Tapi Dr. L asyik laa soh aku cari firm kat KL. Jauhhhhhhh la Dr oiii. 

Misi masih diteruskan. Masih mencari. 

Doakan yang terbaik :)


Sunday, May 22, 2016

FINALLY its OVERRRRRRRR

Setelah bersusah payahselama 4 tahun, tambah 1 tahun Asasi, harini tamat sudahhh our journey as a law student. YEAHHHHHHHH !!!

Apa plan lepas ni? Kawin? TAK. Kerja? BELUM LAYAK. Oh, Chambering la kann. Lagi mau tanyaaa. Hahahahaha.

Sedih plus gembira, plus rinduuuu plus macam lagi laaa.

Final paper tadi sangat mengembirakan diserta hujan renyai2. Hujan Rahmat :)

Tapi macam biasaaa gambar mesti adaaaa. Biar laaa gambar ulang2 pon. Nanti rindu, tengok gambar je puas2

























yang paling kiri tu zuyeen, yg tengah Mon2 :)


































Di Dewan Perdana, da habis da exam tengah tunggu Sir membebel, tak nak bagi keluar.
Tau laa nanti rinduuu.. ~~~

Jangan nak happy sangat la. Assignment PIL tak siappppp lagi weyyyyy.. Haduh, bermalam laa kiti di LC malam ni :(



Friday, May 20, 2016

Chia Chia Chia

Ianya lame, tapi nak share jugak.

A: Mas, dalam banyak2 benda dalam dunia ni kau nak jadi apa?

M: Jadilah pape pon. Awat?

A: Tanya la aku dalam banyak2 benda dalam dunia ni aku nak jadi apa?

M: *malas nak layan sebenarnya* hah, nak jadi apa??

A: Aku nak jadi keyboard !

M: Eh da kenapa?

A: Sebab kalau keyboard I dgn U dekat. Hehehehehe

M: huh, kelakaarrrrrrrrrrrrrrrr la sangatttt *kenapa la aku terjebak dengan dorang ni*


Adik :)

hehehe. tahniah to both of you. sorry zul, gambar tak ready 

Nak bagi tau satu je. Yang adik kita da kawen.

Hehehe. 

Plsss jgn tnyaaa plssss..



Oh ya, pasal ni la ni. Ada laa cerita nyaa. Aritu adik aku nak kawen aku balik la kan, kang jadi kakak derhaka pulakkk. Hahahaha. So, dua hari sebelum majlis aku balik la. Sedang aku tengal bermalasan kat ruang tamu, abah dari meja makan tanya aku,

"YU, KAU DA ADA BELUM?"

*nak jawab apa ea?*

*aku diam*

abah tanya lagi, "YU, DA ADA BELUM?"

*aku senyum je*

Tetiba adik aku jawab,

"DA, DA ADA DA BAH !"

Eh kau ! Mana pulak aku nak cari.. Huhuhhuhu

MANA ADA BAH. 

aku jawab dalam hati. 


Asal abah tanya ek, dia nak cari kan untuk kitaaa ke. Chill laa dulu kan, Ayu ni kerja pon tak lagi abah. Cerita pasal jodoh ni, adalah kawan (perempuan) aku tu cakap 'bilaaa laa kita nak kawen, BF pon takda ni'

And sorang lagi kawan aku cakap (dia laki), 'ahh, memilih sangattt'

Owh, masalah nyaa memilih la ni, Aku rasa masalah nya sekarang, pilihan pon takda, nak pilih celah mana. 

Merenung ke luar jendela ~~





Thursday, May 19, 2016

REDHA .


K. Sekarang da ada masa. Actually, ada je satu lagi paper, tapi since tak tau nak baca apa, so aku amek kesempatan ni untuk sambung entri ni.

Sebenarnya ni pasal classmates aku sendiri, pasal betrayal. Aku sebenarnya tak amek port pon pasal masalah orang. Malas nak jadi busybody, da besar kan. Hehehehe. Tapi disebabkan benda ni berlaku dgn org yang dekat dgn aku, so aku nak share la. Sepanjang preparation untuk submission banyak benda yang jadi. 

Untuk diri aku sendiri, bila kau buat kerja dua orang tapi partner kau terpaksa balik sebab kakak kawin, which is aku rasaa okayy. Aku tak kisah pon, sebab sir sendiri ckp oral submission masing2. And aku pon da deal dgn dia, acceptable la kan wey kalau kakak kawen n kau kena balik, so aku ok je laa. Aritu adik aku kawen pon dia kena buat sorang2 jugak. So, no probs laa kan.

Pada hari kejadian, aku berdiri sorang untuk SUBMIT CASE. Selalu ada orang kiri kanan. In case, bila tak boleh jawab apa judge tanya boleh sepak2 sikit kaki org sebelah mintak tolong bg hint. So, bila kau berada di medan peperangan sorang2 mula la peluh dingin membahasi dahi. Ehhhhhhh, OVER :) Btw, semua berjalan lancar kecuali bila kena perli pasal contract of bailment. Aku ounya confident weyy explained kat dia, tak refer kertas. But then, dia bg aku contoh pizza delivery kat aku. Kau agak aku nak buat muka macam mana, SO aku senyummmmm je aaa. Wiwiwiwiw. 

Adalah kawan aku ni, tak tido malam sebab nak siapkan submission. Aku yang buat kerja sorang2 pon tak de laa nak stay up sampai macam tu sekali. Tapi ceritanya bila pada hari submission, bundle authorities dia kena koyak depan mata weyyyy. Apa kau rasa ??? Time tu aku ada kat tempat kejadian. Aku siap dengarr la bunyi kertas kena koyak. Memang NERVOUSSSS gilaaaaaa kan. Even tu bukan aku punya tapi aku ada jugak perasaan seram tu. Sir cakap nak fail kan la apa semuaaaaa.

Seriousss beb cuakkk gilaaa. Ni first time la aku tengok kejadian macam tu. Sumpah mengerikan. Time ni la, kawan aku aku tu cakap dia rasa macam kena betray, Sebab apa??? Untuk lepas kan diri, partner dia bagi jawapan untuk selamat kan diri dia jee. Serious wey, kesian kat yang sorang tu, bayangkan laa each person was given approximately 10 mins untuk buat submission and kawan aku tu just sempat cakap dalam 2mins macam tu je. Aku tau sebab aku time keeper waktu tu. Kesiainnnnn weyyy. 

And lagi teruk lagi bila check carry marks dia dapat satu je. SATUUUUU JEE. Dia luahkan la kat aku yang dia sedih, aku pon sedih gak. Sebab aku tak expect yang sir akan bg satu. Dia kata dia nangis malam tu, Sebenarnya bukan masalah satu tu dia sedih, tapi sebab ada Firm lain yang buat exactly the same mistake just org tu punya tak kena koyak je. Tapi guess what ??? Dia dapat tujuh. K lupa nak cakap full marks 10. Lagi la sedih and dia tak redha. And lagi satu partner dia pon dapat tujuh. Kesiannnn kan.  

Ni case lain pulak, maksudnya firm lain la. Firm lawan kawan baik sendiri. Tapi bila hari trial, kawan makan kawan. Raise issue yang tak bincang. Last minute keluarr je macam tu. Kesian laa pihak lawan ni sebab tak tahu pape. Actually, even dalam court lawyers kena bincang nak argue on what basis. Especially untuk main issue. Budak ni pon cakap kat aku yang dia susah nak terima, yang kawan sanggup buat kawan sendiri macam tu. Time ni laaaa di cakap susah nak redha.

Redha, bagi aku susah nak buat. Macam kita boleh maafkan orang tu tapi kita tak lupaa. Maksudnya kita redha ke tak tu? Aku pon tak pasti. Tapi bila dengar cerita dua2 orang ni aku rasaaa, hidup ni macam2 dugaan. Aku nak quote satu ayat kawan aku ni, "Road towards home is so bumpy" . Betul laaa tuuu. Haih

Maybe ni baru sikit kan, nanti bila masuk real life lagi teruk agaknya. Kawan2 bersabar laa. Sikit je lagi nak habis.

To all lawyer-to-be, FIGHTING !!!


BUKIT KLUANG & LATA BELATAN


Best gilerrrr laa. Asyik terperuk je dalam LC. Sesekali spend time dgn nature adalah perkara yang paling menggembirakan.

Memang penat la, even nama dia bukit tapi boleh tahan jugak aa penat dia. Kteorang bangun seawal 4 pagi tp aku lewat sikit aa 430. Heehehee. Macam biasa paling lambat. Tapi aku tak de laa jenis perempuan yang terhegeh-hegeh nak siap. Bangun awal ni semata-mata nak dpt tengok sunrise. And misi kami berjaya. 





Puncak Bukit Kluang







Kami la yang lima orang yang penat tuuuuuuu..

huhuhu..




view kat atass ni cantikkkkkk sangat. Tak sia2 memanjat, kesian kat lemak2 yang terkumpul selama ini. :)







 orang amek gambar ni cakap, eh pose macam tu tak takut jatuhh ke????






Sorry la sebab terpaksa menatap muka pakcik ni yang besar ...... btw muka aku pon tak la kecik sangat.

nampak tak bertapa happy nyaaa kamiii 




Dan setelah perpeluh2 dan hampir dehydrated, kami pergi menyejukkan kan diri di LATA BELATAN nama dia, if i'm not wrongg.. Wow,, air dia sangat la sejukkkkkkk dan sangat sesuai dgn cuaca di Bumi Terengganu yang PANAS dan KERING nii. 

Aku siap cakap kat budak2 ni, tinggal je la aku kat sini. Wiiwiwiiwiwiwi.

Tuesday, May 17, 2016

treat before final !



dalam keteta kalau tak amek gambar tak sah tau.. yang drive kat depan tu menyirap je.. memekak je budak2 kat belakang. kalau ada button yang boleh campak org keluar aku rasaa dia daa buat daa.. hahaha.. Sorry :)




cubaan menjadi orang Korea :) nampak nyaa GAGALLLLL

hahahaha. 




makan sampai muntah. macam2 game main untuk habis kan makanan.










Che Amir.. bukan nak mengungkit tau. Tapi setelah kenyang makan tadi kteorang terus g melawat kau. Yang menjadi sedih dan pedih nyaaa bilaaa LIFT ROSAKKKKKKKK. Tau tak dgn perut yang senak, aku gagahi juga sampai TINGKAT LAPAN. Nasib baik haritu aku tak masuk hospital. Sebab pengsan kat tangga. Get well soon yaaa. 

FINAL LAW DINNER :)


ni lepas bersiap-siap. tunggu orang amek :)



 gambar huru hara haruss laaa kannnnn. 


my classmatess..

gay boysss in houseee yawww.

ewwwww.  uhuk


habisss handsome aaa tu posing macam tu huh Hakeem???





 thanks for being with me for these four years. kite selalu pindah randah. almost setiap sem kita pindah. tpi kita still sama2. through thick n thin broo.. 
sekarang da nak habis. nak jumpa kau kena dtg Terengganu laa niiiiiii.. mak aii jauhhh !




 I hate u but I love youuu...

cewahhhhhh..







joint venture ni.

Ngarot & co. + Jabbar & Partners



bohong aa kalau cakap tak sayanggggggg .










awww.. asal pandang kiteww macam tuuuuuu
*melting*
hahaha..
he's taken actually.. BF orangg tuu..













toooooo many picturesss.. too much memoriesss :)

love you guyssss so much