Friday, December 13, 2013

MOOTING 2013

Ya Allah,

Seramnya lah nak buat Mooting. This is not my first time as I had already did it during my asasi.

Tapi dia punya nervous still ada. Macam mana na buang? Memang tak boleh nak buang lah kan.

Bayangkan, seorang counsel kena submit for ONE HOUR! Tak gila ke? Judge tak senyum langsung. Awal2 dah kena teruk2.

But I'm lucky on that day. Sebab aku ditanya dengan soalan yang mudah. Alhamdulillah. Aku boleh jawab.

Yang tak best nya, lepas habis je mooting, SIR FUAD tanya.... "ada sesiapa yang menangis tak?" 

Aik?? Sir ni memang nak buat someone menangis agaknya. Dulu senior kitaorang pun ada yang menangis. Kesian wey, tapi aku sendiri pon tak dapat nak tolong. SORRY!

Ni lah counsel yang kena marah tu. Wiiwiwi.

Sebelah aku yang pakai tudung hitam tu ialah my co-counsel on behalf of 1st respondent !

Lega nya dah habis. All the best for kawan2 yang belum siap. Yang penting nak masuk, PREPARE. Jangan last minute sebab kita tak sure dia nak tanya apa .
 

HIKING !

Assalamualaikum and hello.

too many story to share :)

daa lama sangat tak update blog ni. Dah berkulat agaknya. Nak cerita benda yang dah lama sebenarnya. Pasal aku pergi hiking kat Gunung Jerai. Memang pengalaman yang aku tak boleh nak lupakan. Sumpah best gilaa !

Even penat pun, tapi kitaorang puas. Aku pergi dengan Zureen, Wani and Qeela.

kami bertiga je. Tidur dalam khemah yang bawahnya air sebab hujan. Bangun pagi nampak kabus sebab terlampau sejuk. Wow, it's a great adventure in my life. Kalau ada peluang aku nak pergi lagi. Tak kisah la penat ke apa.

Aku ada pasang niat nak pergi hiking kat Gunung Kinabalu. Tapi kena prepare macam2 la. Its okay, i'll be there. Just wait.

Nah, gambar2 yang dishare !