Thursday, September 29, 2011

erti kemerdekaaan!



SALAM..


this is the time that i'm waiting for... final exam for sem one.. yahooo!! at last, i'm free.. syok nye..nak cerita yang syok2 dulu..bawah baru nak tulis the sad story...:(

this is the real freedom even for one and a half month.. it's ok..
huh,, kalau boleh aku nak lompat macam nih.. hehe... sangat la happy :)

memang la sekarang nih best tapi,


bak kata lecturer aku mr.IRMO "sekarang kamu memang la happy tapi jangan lupa about your result" huhu.. sir, spoil la..


ini lah dikatakan freedom bagi seorang student... lepas final EXAM!! time ni la kita ENJOY..
next sem ada azam baru..bak kata kawan nora, AMYRAH ikrar baru..hahah
yoss je.. biasa le tu.. memang tiap2 kali nak start study aku akan azam baru tapi ermmm.. macam tu gak laa!! haihh,,

the sad story is..........

next sem ,, aku kena tukar roommate and for sure la dapat bilik baru..semoga aku boleh still buat benda yang aku selalu buat with my roommtaes now...

hangout kat TUTTI FRUITTI

pergi GIANT beli barang mandi and ect

di JAYA JUSCO bukit raja..kami tengok wayang


lepak kat mamak depan rumah NORA..

and nasi lemak yang sedap..mak NORA selalu bawak.

tengok AMALIN and SARAH yang kelakau..huahua

.
.
.
.
.
.

tak tau la next sem dapat tak buat macam ni lagi... just wait and see! see yaa next sem..
but i still update this blog since mana tau ada benda yang happen during this break sem..

sedihdalamgembira



Friday, September 23, 2011

layan!!

SALAM

aku sanggup tahan mata sebab nak tengok cerita ni..
tak kisah laa muka die tah sehensem mane...tapi die tinggi tu menyebabkan aku sanggup tunggu sampai 4 JAM!! weiii...lebam mata aku!!





cerita ni totally lagi best dari ayat2 cinta..bagi aku laa....sangat best weii...sungguh menyentuh perasaan..haha..serious..!

dalam cerita ni gak menunjuk kan kalau ada jodoh tak ke mana!! so,just wait k.. haha

Wednesday, September 21, 2011

exam week!!

SALAM.

haihh,,this week exam..7 paper 2 minggu..tapi yang sedih nye lepas exam tu boleh terus balik..kena stay pulak seminggu..nak dok sini lagi buat ape??

aku nak balik laa..!! ee,,bukan ade nak buat ape pon...erm ada la 1. g tengok wayang cerita hantu with nad. tu pon kalau jadi laa...just wait and see.

baru 1 paper je yang lepas. tu pon LAW 038. tomorrow, BEL 260.
hopefully soalan die ok2 laa...doa je laa..and lastly tawakal pada ALLAH.

BEL ok lagi..aku risau kat LAW je..sebab banyak yang nak kena hafal..plus in English lagi.. name dah laa payah2 nak ingat...ermm,,dengan bahasa2 latin die yang aku memang tak pernah tau laa..haihh..sabar laa.bukan nya lama 1 sem je lagi..

tough and focus!

semuabolehsettle.

Tuesday, September 20, 2011

suka2


tak de kerja + kerja gila!!

SALAM!!



ok,,mula2 buat benda merepek ni!! nampak tak name sarah nora and aku (mas)..
poyo jeee...kalau boleh nampak tengok laa..
haha..ni rahsia kami...
memang tak de kerja nak buat benda2 nii...

then,,kami buat kerja gila laakk..

kiteorang g tengok cerita HANTU,,

SETAN FACEBOOK..
serious seram weyy..pasal FB pon boleh buat cerita!!

..
..........

tengok laa cerita ni...special for those yang suka hack2 FB orang..jangan buat tauu...thanks laa kawan2 ajak aku tengok cerita ni...memang best jerit2 malam2...


movie2malam2sangatlabest



Friday, September 16, 2011

overnight!

SALAM
semalam aku and roommates overnight kat KFC..konon nye nak study laa for final exam..cehh, KFC lagi tuh....
aku malin sara and nad yang g...dari pukul 9 p.m - 6 a.m..


punya la ngantuk waktu tu..dengan tak de hiburan,coz tak bawak lappy..
sara cakap kat aku distraction..haha
kan aku daa mengantuk...sian die terpaksa teman aku tido kat atas sofa KFC yang keras tu..
tapi nak buat macam mana da ngantuk kan...aku dengan nad je yang tidur....
tapi kejap je pon....aku laa..nad lama rasanye.

aku pon tak tau la macam mana aku boleh hilang rasa segan untuk tidur kat situ..haihh.
apa la aku ni....tapi waktu tu memang laa tersangat ngantuk!


hehe..bangun je tidur sara ajak aku breakfast..wow,,first time wehh breakfast kat KFC..actually bukan breakfast sangat laa..boleh gak di consider sebagai sahur cos besok tu aku puasa..
aku makan twister apa ntah..yang macam kat dalam pic tu laa..same!

punye la nak sangat overnight..sampai balik hostel ngantuk giler...time tu dah masuk da waktu subuh..then,sampai je bilik aku dengan dorang semahyang dulu and continue la tidur*

top up balik laa...elok la punye tidur sampai azan zohor baru aku sedar!
bangun tu rasa macam bak pecah kepala, maybe tidur lama sangat kot!!...

pasni dah tak nak buat daa,,keje2 macam tu..tapi kalau tak buat sekarang bila lagi..so, aku dah try and aku pon daa tak nak buat lagi...huahua...cukup sekali..kenangan kan??



around the corner!

SALAM..

uhh,,final dah nak dekat..study cam hampeh...aku sure kena buat betul2..plus aku budak asasi kan,,tak tau lagi mane arah tuju..

MUET lagi..tapi aku bersyukur kepada ALLAH kerana dengan izinnye aku dapat tukar tempat MUET aku ke JASIN...

2 days to go..and aku still on9..tengok movie,,

mata ni pon daah sakit ngadap laptop lama2..haiihh..nak g STUDY la...

LAW awat laa hand ni banyak sangat nak kena hafal and btw name philosopher yang banyak2 tu tak sedap pon,,hahaha...


JUSTICE, FREEDOM AND EQUALITY. :)

Tuesday, September 13, 2011

weii,,aku ingat kat KORANG!!

video
video ni aku yang buat..tapi dah lame daa..tadi aku baru lepas tengok cerita 3 idiots..so sweet diorang nye FRIENDSHIP.. tetibe aku nak tgok video nii...

waktu tengok video ni aku senyum..tapi macam nak nangis tak tau kenape???

friendship memang susah nak lupa!! even semua dah dok jauh2...aku ingat lagi masa kat hostel..prep..ponteng class...stay up..nyanyi2...study group..g perhimpunan lambat...diri kat persada....tunggu gary time nak balik wajib..

rindunye nak buat semua tu...how i wish can go back to the past..

Monday, September 12, 2011

bruno mars

video

nice song and nice animation.. ni aku tujukan untuk semua roommates aku since dalam video ada 4 orang!! so sweet...love my bro, BRUNO MARS...

Saturday, September 10, 2011

STALKER

video
kepada stalker2 terhebat,,NORA!! lagu ni untuk kau..haha...haih lagu ni......:))

1 SYAWAL

SALAM
hehe..raya pon daa lama lepas tapi POYO baru nak update hari hi..haha..
suka aku laa nak update bile pon :)

ni laa pakaian rasmi aku di pagi hari raya yang pertama..
COKLAT,,serious aku memang tak pernah pakai baju warna coklat firts raya..

ni MAMA..mama pon pakai coklat..kami tak rancang but in the end sama laa pulak..
mama beli kat MELAKA..aku beli kat SHAH ALAM...
jodoh apa nak kata!!
ni sepupu aku FATIN..ni buat comel laakk..hehe...final kita nak dekat ni..tapi raya tetap raya..kan??


ni lagi sorang cousin aku HAWA..kemas tak dia pakai shawl tu..haha..saje tanya..aku yang pakaikan...WOW! pink laa dia!




gambar2 ni semua pagi raya.....





Friday, September 9, 2011

penyeri RAYA

SALAM,,

hah,,ni laa penyeri raya aku,,hahaha..macam kelakar je,,dia 2 orang ni kalau bergabung aku boleh gelak sampai sakit2 perut..huhu...
baju kemeja tu ABAH and baju hitam tu POKDE..

ABAH: terima kasih sebab paham kami semua and defend kami dari serangan mak2 .. hahaha
erm,,lagi satu terima kasih gak sebab bawak kami pergi tengok HANTU BONCENG :))


POKDE: haihh tak tau nak cakap...bila orang tengah penat2 pon bila dok dengan dia mesti lupe penat2 tu sebab nak dengar cerita dia yang tak logik langsung tu....even,,kalau tgh tak de mood pon sure nak gelak gak kalau dia start cerita....

raya tahun ni memang sangat BEST!! thanks to kamu ye!!


Wednesday, September 7, 2011

again!


SALAM

for the 2nd time i want u guys to think about this situation!

lelaki suppose orang yang protect perempuan..but if LELAKI yang buat perempuan menangis.. ni bukan case couple2 semua tu ea..pls.. ni pasal seorang LELAKI yang suka buat perempuan sakit hati and even MENANGIS..mean kan??
sampai macam tu...dah2 laa tu..aku tau benda tu biasa tapi bila kau cakap tu still sakit hati..to that GIRL.. i'm sorry because i can't do anything to help u..erm..tabah je laa..

ape punye LELAKI laa...sorry to say that..tapi tak semua LELAKI macam tu right??

certain je laa..aku share ni sebab benda ni jadi kat depan mata aku =,=


Tuesday, September 6, 2011

think!


SALAM

hari nak suruh kamu2 semua fikir sikit..k..
huhu..ye ke??
but guys still need girls in their life!!

.
.
.

.
.
.
.
.
.
.
.
so,,lu fikir la sendiri!!


Monday, September 5, 2011

wahh!!

SALAM

malam ni tetibe je aku nak conteng2 kat blog ni..tapi tak de motif..tu yang pelik :)

HANDSOME ( tag H) : Mohd Elyias Hamdan
ATTRACTIVE ( tag A ) : Mas Haslinda Anuar
BEAUTIFUL ( tag B) :نرال هانافي
CUTE ( tag C ) : Cahaya Peraturan
HUMBLE ( tag H ) : Siti Hajar Aishah
INTERESTING ( tag I ) :Nora Izzaty
LOVABLE ( tag L ) : Lily Suryani
KIND ( tag K ) : Prince Noha
SECRETIVE ( tag S ) : Fatynn Syahirah
SEXY ( tag S ) : Nuur Syafiqah

ni adalah tag dari FB..so,,memang tersangat lah kelakar and pelik..btw yang first tu..wowww!! haha..


Sunday, September 4, 2011

ZIZAN,,hantu bonceng

SALAM


hahaha,,raya2 aku g tengok movie..memang terbaikk laa...cerita HANTU BONCENG!!
yang zizan berlakon tu..erm,,sebelum masuk masuk panggung kena amek dulu gambar dengan ABANG aku ni hahaha..



dengan dak awe...makan meggi je..dari pukul 9.30-12.30.. hantu bonceng punye pasal..semua boleh..





sorry bah,,abah kena join sekali dengan kami..hehe...alamak..!! seliper jamban sape lak ni??


HANTU BONCENG!! memang tersangat laa best,,mula2 aku pikir aku ni nanti sure tertidur coz dah pukul 12.30 a.m...
tapi bila masuk panggung asyik tergelak je sampai terlupa dah pagi..
pape pon ZIZAN memang terbaik laa!!!