Monday, June 27, 2011

miss you laa....






SALAM.

ma,,miss u laa..ayu nak balik laa..dah bosan dah dok sini..pastu tak tau nak pg mana,,
kalau balik melaka boleh la g jalan2..kan ma??
ma,,rindu ayu tak??
sure nye laa..haha..
kalau tak mama tak kan nak text ayu laa..
mama malas kot nk type msg..dulu tu ayu yang selalu buat on ur behalf right??

guys,,serious miss korang sangat2,,kalau boleh macam nak balik sekarang je..
lepak2 ngan korang..main badminton ngan ude...tgok video kat lappy bancik..
hot story ngan adik...:) rahsia kita je kan?? sshhh
and to all gcm crew...really miss you all..ermmm...nenek!! ayu rindu nenek gak tp nenek tak leh baca blog ni..hehe.....lama kot tak balik rumah nenek....dah 2 bulan agak nye....
GIGS!!! owh..lama nye tak jumpe korang...best nye kalau still macam dulu...memekak sama2 kat ostel..tak de orang marah...:)) senior je ok..
macam2 aku teringat bila fikir pasal korang....sedih nye:'(



hah..papa j..rindu gler zaman sekolah..pakai uniform....tidur dalam kelas...pergi toilet masa cikgu mengajar...round2 satu sekolah time cikgu tak masuk kelas...
geng PRS aku,,,,(pasukan ronda sekolah)
kami ahli aktif tau...sume tau tu...bila cikgu takde bising tak fikir nak siapkan homework..
tp bila cikgu start mengajar and bukak je mulut macam2aku nak buat...siapkan keje physics laa..
mata nak tidur laa...owh..nikmat nye dunia di zaman sekolah!!!!!!!!!!!

sekarang aku ada new life..sama gak ngan korang sume...
tapi yg pasti serious aku mmg rindu gler kamu semua yg di atas....!!!!!!!!!



Sunday, June 26, 2011

kau

SALAM..

aihh,,memang hari2 aku tengok gamba kau kat fb..macam psycho je aku ni..buat ape ntah ak nak stalk fb dia..bukan dapat apa pon..tp bende tu lah gak yg aku akan buat everyday and not even miss a single day tau,,:))

sshhh,,malu je..ah nak buat apa malu dia bukan tau..tp aku pernah la chat ngan dia walaupon tak lama...mmg best la waktu tu..rasa macam tak nak offline je...
mengarut je aku ni..dulu satu sekolah tak berani nak try cakap ngan dia..padahal die ye la tiap2 hari aku nampak kat kantin tu..ermm,,member dia ada,,tu yg seram tu..tp kalau member dia ada pon still aku tak berani kot...

aku rasa dia tak de la ensem mana tp ramai kot yg minat kat dia..poyo betul...!!

aku bukan nak jadi stalker die ke apa..aku just nak tau life dia sekarang,,kapel ngan sape..single ke?? dah abis belajar ke tak,,smua tu aku nk tau,,

rasa benda tu da jadi habit laa..dari dulu kot aku buat..aku tau dia clash ngan awek die..keluar nagn member2 1 sekolah kat KFC,JASIN..semua tu aku tau laa...

kalau boleh aku nak kawan dgn dia....tak tau macam mane..isshhhh:(

Saturday, June 25, 2011

assignment!

SALAM.

ni aku bgun pg2 terus on lappy aku ni untuk search info about law..presentation besok kot...satu apa pon aku tak tau ni..

mampos kat depan aku tergagap2 kang...banyak siot assignment aku tak siap lg,,bukan tak siap lg..tak usik langsung pon ada laa...alalala...takut la pulak...malam ni terpaksa la korban kan masa tidur aku untuk siapkan sume bnde ni..kalau tak mampos kot..eee,,tapi aku tak tau nak mula dari mana..

maybe assignment law dulu,,then baru proceed yg lain2...ok,,i need to go now..see you soon

haha...bye blog!!~~

full movie!!!

SALAM..


dah berhari2 aku try download full movie,,tapi hampeh satu pon tak dapat.ni aku tgh try and tak tau le dapat ke tak..weh,,serious mata aku dah nak lelap ni tunggu bnda tu siap download..sekarang ni pon tak sampai setgh lagi kot..pehh,,sampai bila aku kena tunggu ni..tadi lah le seharian kat times square..penat tak yah cakap laa...tp at least puas hati laa...

alaaaaaaaaaaaaaaa............bila nak siap download ni...tak larat kat nak tunggu...


cepat laaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lembab laaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

lame tol...


lagu dia



hah,,dia kate yg lagu ni menggambar kan hidup dia sekarang..erm,,tak tau la aku yg dia tgh sedih ke apa??
tp i really loves this song,,not bcoz of him..this song just nice..
nak2 lagi classmate aku,ANUAR tolong group presentation gune lagu ni..kelakar gile..

Friday, June 24, 2011

nasib baik

SALAM.

ya allah bersyukurnye aku still alive tau tak..erm,,ni semua gara2 nak pg SACC mall tadi..macam ni cerita dia...............................
jaln tu tak nampak kalau kereta datang coz ad pokok yang lindung,so..aku ni pon sengal g je la follow si nora..dia pon tak tau ad kereta kat jaln tu..maybe kereta tu laju sangat kot...

aku yg tanpa berfikir panjang aku pon straight g lintas jalan tu...tetibe aku nampak kereta and serious aku tak tau nak buat ape time tu..macam blank je otak aku ni..then,NASIB BAIK(seperti tajuk entry ni atas) si malin ni tarik tangan aku ke belakang..kalau tak,,tak tau la ape dah jadi kat aku coz serious kereta tu dalam 3-4 meter je dari aku..

plus lak aku yang blur ni boleh lak tak tau nak buat ape..ishh..teruk betul laa...

macam fobia la nak pg situ lagi..jalan die tu bahaya la..and kereta tu actually laju sangat..muncul macam tu je..


Thursday, June 23, 2011

kau menyakitkan hati!!



SALAM.


eh,,kau memang annoying and semua orang tau tu..tapi tak yah la serlakan perangai buruk kau tu kat aku..sakit hati tau tak..and now,,ramai pulak yg dah ber
jangkit virus annoying kau tu..uhh,,no manners betol la kau.budak tu kawan aku lak tu

p/s to FIKAH:eh,,kau jgn nak ikut perangai si psycho tu..

dia sehari tak menyakitkan hati org tak boleh..tak senang hidup dia agaknye..and i bet sume org benci dia kot except girl yg kononnye 'awek' dia tu..hahaa..
should i show this face to you,,huh.,mr.annoynig??

owh,,maybe this??






.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

.
SHHHUUUUTTT UUUUPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!



Monday, June 20, 2011

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/booduckmessy

freezing

SALAM.

owh ya.hari ni aku ada presentation class bel 260 a.k.a MUET la tu..pehh,,punya sejuk tangan aku tak yah cakap la..macam baru keluar dari bilik mayat kot..mula2 tu dah ok da..QIS kate present hari khamis je tp....at last,kiteorg gak yang kena present..
yg paling aku takut sekali bila 3 ekor mamat ni bersuara
  • elly
  • danial
  • amirul
kawan aku fikah awl2 lagi dah warning kat elly soh die JGN tanya pape..buat cam paham je
then,kat amirul lak..kat danial tak la ..sebab dia jauh..so,,ok...
aku jln ke dpn dengan bawak 1 beg plastik candy kat tgn..

bermula la presentation beserta video kanak2..yg sing along tu..pastu aku da start dengar suara nak tanya..but it's ok..bab soalan NAD..ok la...aku niat nak tolong die..discuss jawapan jap..tetiba dgr 1 suara yg familiar ni..die cakap dgn penuh bangga...
'erm ok..i want MAS to answer this question!!'...shit tol laa..pehh..aku lak nk jawab..

aku pon jawab laa..nasib baik kau angguk je..siap ko mirul...elly nasib baik kau diam je..yess..
amirul is more annoying than kau...

next,,kami lak yg bg soalan..and pada sape yg jawab tu dapat la candy sikit..ok laa.tu..

opppss...pasal danial,,erm..tak dengar pon suara ko..tp ok.la,,kalau tak penat nak jawab..

thank guys!

Sunday, June 19, 2011

syok


SALAM.

erm,tadi ye2 cakap tak sihat la..sakit tekak,demam.macam2 lagi la..tapi bila kawan ajak ber-skype terus je sihat.hilang sume sakit..thanks to AIMAN SYAZANA n FATYNN SYAHIRAH..sebab korang sakit2 aku sume baik.hehe..best la dapat tau life korang..shasha nanti nk g penang..fatynn dah sibuk kat uitm,segamat.
aku kat shah alam..bila dapat jumpe korang..at least ada skype ni
boleh still contact2..FB pon ok gak..
syok nya kalau dulu kat ostel..boleh memekak sana sini,,kacau org study..lepak kat cc sampai n org lain da nak mandi g kelas..kteorang baru balik cc..it's just a wonderful life...i really hope that we can just went back to the past and have fun with our life at ASSEKISHAH.sekarang sume dah jauh2..nanti sambung degree lg ntah ke mana dorang ni pg.
wei.pape pon jgn lupakan aku ea..
sorry la kalau langsung tak text korang..aku busy gak kat sini..
semalam ziha call..lama gak la..sampai habis credit die..tp best..die amel course fisio..die tengah cuba ntok minat sains and aku still tengah cube minat law..and aku rase aku dah mula minat politik..maybe sebab cik HELMI kot..hehe...
i'll try my best to score law subjects yg agak kritikal bg ak...but ak suka law sebab tak de number..yess,,that's one reason why i choose law..


Saturday, June 18, 2011

unwell



SALAM.

i'm not feeling well today.bangun2 je rasa sakit tekak nak mamp
os..huh,,kepala rasa berat..ni aku tak suka ni..macam nak demam laa p
ulak..isshhh
ni laa..sakit tau..tadi dah suruh roommate belikan ubat batuk cap ibu dan anak.erm,bila dia nak balik ni..nak makan pon tak best la..plus headache lak tu..huh,,assignment menimbun lagi tak siap.oh,lagi pening kepala aku ni..siot tol laa,,
mata aku dah panas2 ni..pastu demam laa..nooooooooooo!!!!!!!!!
i hate it..malas la nak makan panadol..ada effect ke?? ke sama je..ahh,,tak mau la..

aku ni dah le malas nak pg klinik..never..lagipon sape nak bawak aku kat sini?? kat sini ape ada..pusat kesihatan ada lah..tak de mood nak online FB...rasa cam nak tidur je..tak nak buat pape pon..
mata ni rasa cam tak boleh bukak daa..lagu kat laptop ni apahal agaknye..sume lagu slow2 je..eh,,tu aku le pnya lagu..huhu..sengal aku ni..~~
bilik pon tak kemas..baju je td aku basuh..betul laa..aku tak de mood nak buat apa2 hari ni..
pasni nak tidyr laa,,
k..

Thursday, June 16, 2011

ladies FIRST

SALAM,

pendapat aku tentang ladies first ni..ermm,aku tak tau laa nak cakap ape?? tapi kawan aku ad cakap bukan lelaki imam ke?? and bagi aku tak patut laa..
kes ni jadi kat dalam class aku..waktu nak presntation ade budak laki ni(nama dirahsiakan)
die cakap 'ehh,,ladies dulu'..hah?? ladies first ke darah gemuruh..poyo...
and macam2 lagi laa..paling aku tak suke bila laki nak naik tangga laki soh naik dulu..rasa tak selesa kot..paham kan??
kalau tak paham nanti contact aku k..tapi pape pon tu western style k..nak tiru ke??

kuiz

SALAM,

agak berhari2 aku tak tulis pape entry kat sini.ni sume sebab masa tak mengizinkan ditambah lagi dengan assignment melambak2..(oppss,teringat deeah-lambak-)
today,aku n my roommate bersusah payah menjawab kuiz supaya dapat markah tinggi,,but markah still biase2 je..ouuhh,penat laa..

biar je laa..lantak..aku malas nak pikir lagi..si SARAH ni kate nak tgok cd..tp dari asyik sangat jawab kuiz tu..tak pe gives her time to do all the stuff..it's ok..

i'll wait for the cd laa sarah..:(

Sunday, June 12, 2011

sarang labah-labah

SALAM,

nape laa die tak update blog die..tau la sibuk..tp letak la gamba ke ape..ni tak biar je blog die tu jadi bersarang sebab lame tak bukak.aku tau laman web tu stand for laman sesawang tapi jangan la biar lame sampai macam tu kot...pppfffffffttt....

Saturday, June 11, 2011

study dalam kebosanan

ouh,,study budak ni,,ape tu?? owh BEL ke??

nape tutup muke???

dah bosan kan??
tau dah..kalau muka cam tu..ermm

ni ape lak sengeh2 ni....study pon nak amek gambar ke??

tak pe lah,,bagikan..

ouh,,continue balik study,bagos2..

tp ni study ke tido..pen je tegak tapi mata tutup...
ish2..macam2..

basikal

SALAM

ala,,jahat betol la.penat le aku turun dari tingkat 3 MAWAR ni g pusat sukan..niat di hati nak main basikal..at last sampai sne basikal yg tinggal cuma basikal yg bergari je,,tu nak buat ape!!
nasib baik Qis datang bawak member die yg ada shuttle.sebab kat PS ada reket tp takde shuttle.dapat la aku main tok keluar peluh.tu pon kejap je.
pastu budak2 ni main bola tampar ngan budak laki yang tak dikenali..tp dorang sempoi je..aku ngan fika dok tepi memekak je.

bengang je ak muke budak2 laki tu..mayb dalam hati dorang cakap macam ni..eh,budak ni main tak tp die je memekak..baling bola ni kat kau kang!!.
agaknye la..hehe.

aku bukan taknak main..malu laa klo ak baling bola tak lepas jaring..hihi..lg pon aku bukan reti sangat pon main.


akalili 'iffa


SALAM,

ni story sikit pasal name yg di-mention kan di atas.da lama tak contact,call pon tak,msg pon tak.tadi die chat ngan kat fb..wahh,,syok giler sebab lame kot aku tak story2 ngan die..die kat form 6 SIS.bila le aku dapat jumpe die..mesti pon busy ngan life die sekarang..

gary,aku pon gndu kat ko gak..nanti klo ad mase kite chat lagi ea..jangan lupe ak tau..
ni la akalili 'iffa *gary sudaa..
waktu balik dari hostel.otw g KFC.


nanti klo aku balik aku g uma ko k..:))

Friday, June 10, 2011

bored saturday

SALAM,
ok,,first bangun dikejutkan dengan call dari Fatin Syahirah..die tanya kos ape yg patut die ambil.so,aku yg mamai2 ni pon bagi die beberape pilihan,,then,aku pon dah tak boleh nak tido..
basuh baju,cadar dll...done!!
next,,kemas bilik yang berhabpk gile ni ngan roomate aku sara..lemas kemas bilik ak g kat meja study yg semak macam tak orang yg tinggal or guna bende tu..act aku mmg tak guna sangat pon meja tu..so,begitu la nasib nye.nak tak nak kemas gak la kan,,semak sangat..

aku pon berazam untuk buat sume keja ak kat meje tu supaya katil aku nampak macam katil sikit..klo tak..huh,,tak yah la nak story,,malu..haha..

walaupon bosan aku ade plan daa ptg ni nak pg main basikal..pergi beriadah sikit..klo tak makan tido je tau..hopefully,jadi laa.sebab boleh mati kebosanan ni dok terperap je dalam bilik.tu la satu inisiatif yg boleh ak fikir wat mase ni.
malam takfikir lagi.semalam kami cuma makan burger je taw,,pagi agak lapar.but since dari tadi mulut aku ni tak benti mengunyah,,so..i'm full..

thanks to sara sebab bg aku makan cornfleks ko..sedap..:))sekarang aku tgh mengadap laptop search for current issue.FULLSTOP.

semalam



SALAM.

semalam aku spend banyak gile mase meng-update blog aku,tp cam still buruk gak..hehehe.lantak la..aku nak yg simple2 je..semalam bilik ni bising sangat.tp hari ni senyap sunyi cume yang ade lagu dari laptop sara.tu je yang menyeri malam aku
..

tu semalam laa.tapi hari ni aku kena g cari surat khabar on9 sebab nanti lecturer aku nak discuss kan topic tu dalam class die.ouh,,aku ni da le malas nak bace surat khabar.da die suruh..nak tak nak kena buat gak laa..(terpakse laa weii)

ermm,,badan rase cam nak demam ni.letih la kalau demam..sape nak bawak aku g klinik??
dalam suasane yg agak sedih ni tetibe rase macam nak balik rumah la pulak.boleh tak?
mestilah tak boleh,mama dah cakap nanti bulan 7 baru balik ea..

k.teh lak dah pindah..it's gonna be another problem..sape nak antar aku g stesen bas..erm,kne laa berdikari..ko da besar kan.sume nak harap orang..cube settle kan masalah sendiri,,
ni tak..habis tu ada hati nak jadi lawyer,lawyer ape??lawyer buruk..tu ko power la kan??
hehe..dulu aku memang nak jadi lawyer tu pon sebab aku suk
e nak investigate2 ni..macam detective conan..

tengok tu bergaya nye die..wahh,,lame betol aku dah tak tgok citer ni..dulu addi
cted kot dengan citer ni.mak cik n pak cik aku sume tau laa..ada lagi yg aku suka dalam cerite ni..mesti lah kaitao kid yang hensem tu..oppss,,die bukan hero..watak utama pon bukan..tapi die lah yang paling best..tak tau macam mane nak describe..tengok je la muke die..korang tau la hensem die macam mane...die aku nye k..aku cop dulu!!
wahh,,hensem nye..nasib la ko cume watak comic je..penuh bergaya...:))bila cite pasal conan terus ingat kat dak biha n pikah...lame tak story2 pasal ni lagi kan..yela sume org busy ngan life masing2..uhh,touching lak ak malam ni..hehe..

Thursday, June 9, 2011

mata semakin ngantuk dan..

SALAM.


walaupon mata semakin ngantuk tangan semakin laju menulis..mayb disebab kan idea terlampau banyak yang tak aku tulis semuanye di sini.
sorry,,aku daa banyak merapu i..ok..off dulu..

nervous!!



SALAM,,

tomorrow will be a day that i need to speak in front of student for the things idk.sorry to my group..i really need to prepare more.nanti i jadi nervous tau..hehehe..well u kow me right.:)) ok.today i will do much better than before.susah betol lah nak hilangkan rase nervous ni.
hah,,that's me when i step up to infront of people.muka berpeluh-peluh,tangan sejuk macam baru keluar dari refrigerator..huhu..dasyat sungguh hiperbola..mayb it's because i rarely talk to a lot of people..erm,,or idk haw to talk.pelik je...aku bukan bisu sampai tak tau cakap..
isshhh..problem2.
.
.
.
.
.
.

macam tu pulak.but thanks to my class rep(name rahsia)..coz help me to do presentation..my english is realy bad.so,thanks sebab modified ayat aku supaya tak kena gelak dgn classmate yang lain.i actualy ingat bile sampai tempat baru penyakit ni hilang but it's all the same.nothing change..me just like before.ermm,,haha..impian tak kesampaian..huhu..macam nak nyanyi lak..ehh,,nyanyi sorang2 boleh la..ssyyhhhh..ni rahsia kite je tau.jangan bagi tau orang lain.
lallalalla...

Wednesday, June 8, 2011

jage pandangan mata.



SALAM.

tul lah orang kate jage pandangan mate tu..jgn pandang LELAKI dgn bernafsu kan,,tp ak lain kot,,ak...
huh,,tengok arr gambar kat sebelah tu,mane le aku tak bernafsu tgok.
bak kate FIKAH:MAS,,jage pandangan tu..jgn bernafsu



minggu ni aku asyik makan je kot,ak pon tak tau nape..klo camni tak gune la aku jalan kaki g fakulti..erm,membazir je aku berpeluh-peluh g sane sekali makan amek ko,,,duusshhh..melambak.
kadang-kadang klo tak makan ok je,,tp mingu apesal ntah??
erm,,ak terbayang burger besar laa pulak...blink..blink..


tgok daa keluar da ape yg aku nak.uu,,sedapnye..tp tengs ntok mak NORA coz belanja kami makan..aku dapat nasi pataya.die makan nasi lemak..sambal tuh memang best tau..:)yumm..yyummm..tapi sepanjang arini aku just pikir nak makan je kot..tak tau laa rupe aku bulan 7 nanti aku macam mane la.suprise..tunggu mas yang ak jadi bulan 7 nanti k..

Tuesday, June 7, 2011

huh,,menyampah!!


SALAM.

menyanpah tol ak la..ade ke kat public nak gedik2,,kot ye pon kapel tak yah nak bagi sume orang tau..
bengang betol laa..isshhh,,aku dah le baru satu dua hari ni nak happy,,tup tup bile bukak fb je sakit hati..baik le dulu aku remove ko dari fb tak yah aku nak tau sume bende ko nak wat,,

nasib baik mate aku daa ngantuk klo tak banyak lagi aku nk tulis~~~~~...........



kelas agama.

SALAM..


boleh tak bayangkan mcm mana masuk kelas agama yg dari kecik kite belajar bahasa melayu pastu tetibe kene cakap english,,mcm nih

pn.mar:SITI MAS IDAYU!!
aku:(jantung aku bergerak pantas),,
pn.mar:what r u thing about better MUSLIM?
aku:ermm,,(otak blank)....practise the way of life..
pn.mar:ok,,what u think better muslim should behave?
aku:perform solah..n do good things,,

...........................................


ada lagi sebenarnye ape ntah die tanye,,aku pon tak tau.kawan sebelah aku cakap lgi banyak ko jawab lg banyak die tanye,,huhu..

tapi memang agak pelik sebab kena cakap dlm bi...agama weii...huh,,satu bende yang baru:))


wink!wink!

Sunday, June 5, 2011

i'm back to shah alam.

SALAM.


i really bored rite now,,i'm just have my laptop to cheer me up..
hello fruends..come n visit me rite now..miss u so much..

tmorow i've english class..OMG need to speak in eng..huh,,i really hate when i need to speak in eng plus especially in front of people..ouh..malunye..

i've 1 story to share....haha..i msg ngan lias...opppss...huhu

nasib baek die sporting...:))

now i daa start rindu jasin n lain2....

Friday, June 3, 2011

zimy vs elyasha

SALAM.

mesti pelik nape ak tulis name 2 org tu kan..

first,zimy..
die classmate ak wktu sekolah dulu..die monitor laa dulu..ak suke gak klo nk citer2 ngan die,,tp ble die start ckp bnde2 yg ak tak paham..ermm,,ak da malas da nk layan...

second elyasha,,
act he is my class rep..die klo speaking berhabok...


ape yg same tntang 2 mamat ni adalah...
bile die daa start ckp laju n ntah ape2 ntah....
huh,,same kot..ak ingt ble ak tak jumpe zimy tak de laa jmpe org cam die..tp ad gak..tp dalam versi lain...:))