Thursday, December 31, 2015

Final law student !

Salam.

Nahh amekk niii

video




Nyanyi lagu happy birthday to us. Since birthday aku yangg paling hampir so aku akan considered yang korang nyanyi untuk aku laa ea .

Thank You..

New year di LEGAL CLINIC

PICK UP LINE BUDAK CLASS AKU !

Salam.

L: Eh betul ke perempuan suka sakit tulang belakang?

P: Ada la yang sakit. Ada la jugak yang tak sakit.. kau da kenapa?

L: Tu laaa. sapa suruh amek tulung rusuk kiteorang...

P: pebendaa kauuu niii??? eh , yang pastinya bukan tulang rusuk kau yang laa yang aku amek :P


Haih pelik laa jugak aku. Sekarang baru aku terpikir apa kena mengena tulang belakang dengan tulang rusuk??

Ni pulak conversation time nak pilih chapter mana nak baca untuk exam.

P: Korang tolak yang mana eh ?

L: Aku tolak kau

P: LOL *tak tau nak ketawa ke nak tolak dia humban kat dalam laut Terengganu ni*

Ni obviously bukan pick up line la kan.


Yang ni cliche laaa sikit


P: oi nak g mana tu? nak balik da ke? 

L: ermmm,, ke hati mu sayang 

P: kau da buang tabiat ke hapeeee niii??? *buweeekkkkkk*


ni betul2 budak law pumya pick up line ni weyyy.. tadi before nak g exam

L: I LOVE YOU 

P: MUTATIS MUTANDIS 

L & P: *gelak bersama-sama*

hahhaha.. betul2 budak law ni.. ok kalau orang cakap i love you, kita jawab mutatis mutandis OK !










LIFE

Salam.

Tadi layan movie dengan budak2 ni kat LC. Kengkonon nak lepak2 celebrate new year katanya.

TAJUK MOVIE: MIRACLE IN CELL NO 7
GENRE: KELAKAR SEDIH
AUDIENCE: BUDAK FINAL LAW '16

Dalam cite ni aku dapat nampak yang nyawa kita kadang2 disisi orang lain tak berharga. Untuk protect satu nyawa kita terpaksa sacrifice ones life. 

Patut ke macam tu? Mana LAW? 

Sedih cerita ni. Masa mula2 tengok pakai handphone. Bayangkan laa 4 kepala nak hadap satu handphone yang tak seberapa besar tu. Even, tak da scene cintan cintun macam drama melayu petang2 tu, kiteorang still enjoy.

Mau tak enjoy. Meleleh la jugak air mata ni. Aku ni susah tau nak nangis. Wiwiiwiwi. Bila start leleh2 mulalah sorang2 nak g toilet laaaa. Haus laaaaaa. Sebab tak nak kantoi.

Sebut pasal law, before semua orang balik tadi budak2 ni ada laaa sembang pasal kes pesalah di charge under Sec 302 sebab bunuh perompak. Aku tak nak komen lebih pasal tu. Sebab still on going trial. Belum ada keputusan, 

Menarik gak la study law. Saja cakap sebab da final year da kan. Tak kan la da nak dekat 4 tahun belajar tak suka2  lagi.

Betul la kata orang, TAK KENAL MAKA TAK CINTA !

CONTROL

Salam.

Tahun baru ni aku baru figure out something, yang sebenarnya aku tak suka diCONTROL. Bukan control apa pon. Aku tau jaga diri aku sendiri. Aku tak kisah kena control dengan mama. Sebab mama yang jaga aku. Tapi ni kau bukan sesapa kot, nak kata aku tak boleh buat itu ini.

Hidup aku kot. Ni yang buat aku menyampah. Pastu ada la pulak member kau sorang ni yang back up dia. Eh, aku tak kisah kau nak back uo ke apa. Boleh tak cakap dengan orang yang kau back up tu jangan jaga tepi kain orang.

Mohon tak jumpa lagi orang macam ni.

Alang2 cite pasal control ni, aku nak jugak aa cakap pesan mama.

EH, GEMUK? ORANG NAK PAKAI BAJU CANTIK2.
JAGA MAKAN NANTI MACAM MANA NAK PAKAI BAJU
KAWEEENN  (krik..krik..krikk)

Eh, jap ea ! Sapa yang nak kaween mama oi. Dak adik yang kawen bukan Ayu pon. Pape la mama.

Nak control makan time exam ni susah betul la. Petang makan da. Disebabkan stay up sampai malam, ada la suara2 yang kata

LAPAQQQ LA WEYYY!!
JOM PI MAKAN
MANA ADA KEDAI BUKAK  MALAM2 BUTAA NI
ADAA !!
MANA???
DRIVE THRU LAA

Kenapa la semua dekat ni. McD. Pizza. KFC.

Ni semua ni menduga betul. Haih.

Pada kawan2 yang ada paper 4 straight tu harap bertabah laa ya .

DALAM LEGAL CLINIC



Happy New Year !

Salam.

Nak sambut? Biasa kau sambut ke? sejak 3 tahun ni memang kat Terengganu je la. Tapi Allahamdulillah tahun tak hujan. Sebab tahun lepas banjir teruk sangat kat kelantan.

So, tahun ni aku masih lagi di sini study for final yang menyeksakan.

Azam tahun baru? Ada aa. ONEMONTHCHALLENGE. Kalau berjaya bagus la. Hahahaha. Tengok la macam mana. Nanti  bab yang tu aku akan update khas untuk challenge tu ok.

Sekarang ni masih dilemma nak study CPC ke CP? Tak nak study aa, nak layan Diwale laa.

Saturday, December 26, 2015

AGAIN









REALLY LOVE IT. I WATCH IT AGAIN AND AGAIN AND AGAIN.



OPPA YOU LOOK SOOOOO COOL !!!



thanks for the comeback !

Thursday, December 17, 2015

DULU dan SEKARANG !

SALAM.


Tataplah gambar ini. See the difference. Berbeza menang berbeza.

Ada orang cakap aku yang paling ketara. Malu. Huhuhu. Kena buat cabaran 10kg !! I need one month to show the changes. Boleh ke?? huargggghhh

I CAN DO THIS !

Monday, December 14, 2015

MOCK TRIAL !


Salam.

Da habis da nervous semalam nak MOCK TRIAL. Ok, gambar yang kat atas ni geng....

NGAROT & CO






 The slim version of US. We try our best to look like that :)
......





















kalau yang atas tadi dengan NGAROT & CO, Ni pulak Jabbar & Partners.

Banyak firm aku join ni.. HAHAHAHA

Thanks for the good experience !

#roadtograduation #lawstudent 











Friday, December 11, 2015

R I N D U



One word. RINDU. Sekarang ni pon da rasa susah nak jumpa. Nak lepak. Tak macam dulu. Betul la cakap orang bila kita da besar, takde masa da nak lepak2. Ni still study, tak tau la kalau kerja nanti macam mana. 

Ada yang duduk jauh. Tu baru sorang. Yang daa nak kawin. Nanti nak keluar kena minta izin suami.

Cepatnya masa berlalu.

Really miss my childhood. 



OVERLOAD

Salam.

Ya Allah, tinggal seminggu je lagi nak exam. So maknanya da nak habis minggu study la. Tapi tak tau la kenapa lecturer2 aku macam laa nak buat. Bersabar la. Final year kan. Hadap je la dulu.

Senarai kerja;
1. pleading
2. mock trial
3. TIGA presentation
4.  TIGA assignment.

Seminggu je oii.. bila masa nak buat semua tu..


T I R E D

Wednesday, December 2, 2015

PARANOID !

Salam.

Tak tau la aku ni paranoid ke apa. Tapi tak tau la kan. Maybe sebab aku selalu buat kat orang ke kan. Aku selalu sound kat dia.

Kejadian.

Aku nak keluar rumah BG ade kat luar (ruang tamu). Elok2 dia cakap pelan2 tiba2 dia cakap BERAMBUS JE TERUSS ! eh, minah ni mengata aku ke?

I'm not very sure. That words are referring to me or not. Tapi la kan. Kalau korang kat tempat aku, apa korang rasa? sama tak macam aku. Ke memang aku yang paranoid.

huh,
malas la nak pikir. Da besar.


p/s: NAK TAU BG APA TANYA AKU DIRECT K? hehehe

Thursday, November 26, 2015

KURANG AJAR !

salam.














memang stress la kan. just imagine with a bundles of works yang kau nak kena settle kan tetiba balik rumah ade beruk memekak. pikir la weyy, aku tak buat keje nak tunggu pukul 1 pagi sebab nak tunggu kau tgok tv semuaaa.. aku boleh pikir kot lagi pasal kau. sebab sebagai orang yang mempunyai otak. aku rasa semua orang boleh pikir la kan.. da pukul satu.. orang nak buat keje ke.. nak tido ke.

dah tua pon tak de otak nak pikir. malam2 nak menjerit ! aku da laa jenis bukan penyabar. AKU SOUND SIKIT. eh, menjawab lak. "SUKA HATI AKU LA NAK BISING KE SENYAP" owhh, aku memang bayar rumah ni untuk dengar kau menjerit2 malam2 sampai tak boleh tido, tak leh nak buat keje..

rasa nak menangis wey. serious. pening, stress.

rasa nak sepak je muka dia.. ni la manusia BANGANG tahap level tertinggi



CHE HAZUMA & CO.

salam.

Da nak habis satu sem dah. Kiranya da lima bulan FIRM ni ditubuhkan. ade la case sikit. PP yang tak habis2. criminal sikit2.

hope everything will be FINE !


Wednesday, July 1, 2015

cemas !

Salam.

hahahaha.. haih. Hari ni trial. So, aku kena bawak file g court. Ok la. Nasib baik tak lupa. Then, da sampai court Mr.L kata "you print berapa copy?" Aku cakap laa SATU. Sebab dalam surat kata nak satu je. So, dia kata nak lebih pulak, trial da nak start. Memang cuak laa kan.

Pastu, dia cakap " I need THREE more copies." macam nak nangis pun ada tau tadi. hahaha.. Then, dia cakap dia called Nurul, untuk photocopy. Nak jadi kan cerita, kalau kita tengah urgent memang macam2 masalah la kannnnnnnnnnn. Mesin pulak rosak, kertas stuck. Aku da la lambat. Geram pulak dgn mesin tu, tapi masalah berjaya diatasi. Sempat la hantar THREE copies tu kat dia. Trial pun lambat start. FUHHHH, nasib baik lega.

Tuesday, June 30, 2015

Last week.

Salam.

Sedih jugakk la nak tinggalkan firm ni. Staff best, lawyer best, semuaaa best laa.

Will be miss youu :')

Sunday, June 21, 2015

INTERNship

salam

daa dua minggu kat sini. law firm. seronok. lain experience dia. compare dgn kat court dulu sini better kot. dekat law firm still boleh g court kalau lawyer ada case. menyemak je kat belakang bukan buat apa pon.

aritu dalam court kena sound dengan Mr. L, eh, you bukak kasut ea? tak boleh tau , nanti judge nampak dia marah you. hahahaa. kelakar la pulak. aku bukak kasut je pon bukan buat bising. risau betul la. da la dia diri sebelah aku, aku tak perasan. kompem aa court tempat yang paling best tido. aku tengah membuta dia ajak g file case pulak.. ayoyoyo.

masa kat law firm ni jugak la aku merasa meet up dengan client. real situation. NO MOCK. best laa.. tapi mula-mula nak masuk rumah tu daa namapk anjing, aku da nak lari daa, sekali tengok betul2 patung rupanyaa. hahaha.

Mr.L brief fact balik dengan client. Kiteorang masuk bilik yang tengah construction tu. Memang merasa laa.

Dalam kereta, aku tanya dua soalan je kat dia. Aku confuse antara eksibit and afidavit. Pastu tup-tup banayk pulak soalan dia. Macam judge. SERIUS. Traffic light masa tu merah dua kali pulak. Yang dia ni g bawak kereta slow. Last2 aku cakap dengan I don't know la Mr.L. hehehe. I baru try you sikit je. Macam mana nak jadi lawyer ni. But it's ok. You better ask kalau u tak tau pape tau. Harini you banyak belajar. Thank you. Memang banyak belajar. Tapi time tu tiba2 rasa Mr.L scary pulak. Nasib baik lepas tu dia senyum je macam biasa.


YOU ASYIK TINGGAL FILE JE DALAM BILIK I. hahaha sorry ! I pelupa. Lupa nak bagi tau :)


Sunday, May 31, 2015

3 paper !

Salam.

ok. untuk sem akhir sebelum melangkah kaki ke final year. jadual exam dia boleh tahan aa gilaaaa !!

equity > islamic insurance > commercial

Equity: banyak gilaa. macam mana la nak ingat !! da la subject ni bohhsann. haihhhh

Islamic insurance: dari awal sem aku tau concept dia ade tiga tu je. TU JE. ONLY. 1. mudharabah 2. tabaruuq 3. wadiah. boleh kot jawab. in sha Allah :)

Commercial law: sir cakap soalan senang gila. so kalau kau tak leh jawab/failed kau BODOH gilaaa. aku aku aim untuk tak fail. untul elakkan dari jadi bodoh gilaa. ok?

all the best to myself, friends. next sem will be ur final year. legal clinic la. firm sendiri la. haiyooo

n will it be black and white for the whole year. BETTER NOT. cukup la bosan dgn study jgn la pakaian pon nak bosan. bebas sikit pleasee !

___ & co ???








Friday, May 22, 2015

Fairytale

How should i describe it? maybe when you met someone, the wind blows on your face gently, or you feel like flying in the air. this is a story.

in a hall way, you met a boy with perfect figure, sweet smile, stylish haircut, well build body,,, pass by you. when you look at him your world become more enticing! and at that time, you would say that he's the one. you put an effort to get to know him. in deed, you become his friend, started from friend your relationship become closer. beyond friends. your day is full of happiness. the time with him is like a treasure that is so valuable to you. start thinking that you'll spend the whole of your life with him.

as you walked on your sweet and beautiful world just like you imagine, then one day ~~

a girl, wearing nice clothes with all branded stuff from head to toe coming to you. who is she? and why she's with your man? ya, the man is very familiar but why he don't even look at you. maybe he's not realised you're there. you tried to call him by his name. but he ignored you. is that the man that you knew before. the man that you spend your beautiful day, the man that wish good morning everyday, take care of you just like you're precious to him. but, how come when he found someone better than you and he'll dump you just like a trash.

now, what should you feel about all your fancy dream, your prince charming, your so called FAIRY TALE. can it disappear in the blink of the eye. YES!

end of the story. sorry! you and your man is not being happily ever after just like in the fairy tale. this is FACT

everyone change. the matter is on what way people will change himself.

Addicted

salam

tak tau la aku. tp lately ni aku suka sangat layan korea. kalau dulu just running man je yang aku layan dgn drama sikit. kalau running man aku head over heels kat mamat ni, KIM JONG KOOK
for me, he's just perfect. body, muka, and yang paling penting sekali of course la stlye rambut. oh myy, bilaa la boleh jumpa dia ni. uri oppa~~
tapi masalah nye sekarang ni da addicted pulak dgn boyband. BIGBANG !
lagu2 dia mmg layan laa weyy.. bagi aku semua best. nak lima2 boleh?? hahaha
aku suka TOP actually, tp bila lama2 Daesung pon best, kelakar, suara pon sedap.. AHHH.. saya nak bungkus awak semua plssss..hahaha. lagu baru dia Bae Bae n Loser mmg best aa. hari hari nak dengar. 

Much love from Malaysia :)

p/s: boleh tak nak cakap kat mama saya nak kahwin org korea. mama chuseyooo~~