Tuesday, January 31, 2012

BERUBAH

SALAM.

this month gonna be a very pathetic month in my life. Since i need to go on with mooting :/and this is the most important thing to do.. plus we don't know anything about mooting.. and this is the first time and i'm the first group.. huh -__- how i wish i just can be in the moot court with full of confident..

im too afraid with my lecturer.. even actually she's a nice person but maybe the way she act make me scared :( and not just that.. i also need to repeat my MUET.. i want to get at least band 4. but i still don't do anything, not even find a book to do practice.. that's what i am..

DEBATE.. SPEECH ... +++++++

huh.. final will be this year.. hope i'll do well in the exam. i'll fine with law subjects. even law need a lot to thing to memorize but it is not complicated as BEL. yeahh,, BEL is just a burden to me.. i want to further study in law but i need to pass my MUET.

DOAKAN LAA.. AKU DAPAT BAND 4.. aku tak nak terlalu mengharap tapi at least aku da try my best.. PRAY FOR ME :')


Monday, January 23, 2012

the best wish on my birthday :)

SALAM.

now, i'm already 19.. hoho.. i got many wishes from all my friends and loves them all.. but for me.. this is the best and the longest wish from my friend,, NUUR SYAFIQAH !! thanks dear

‎5 years ago,, when i was in form 1, i met this one funny girl. she used to read " king munch2x" to me until i slept.. she had a unstable mood actually,, everything that made her mad,, she will screamed at including cats. she was the runner up for " ratu tido." then in 2008,, she used to skip classes especially ms.vaijanthi's and PJ.. then in form 5,, she used to be in PRS also in kelab POP.. as i know,, being with her for those 5 years as classmate, dormate, gigsmate, FASMA and all,, i knew that she hate numbers.. u should to be thankful if she remembered ur number. every month she will bring a new bottle, but will end up with either losing it or lazy to carry it. she is smart and hard to cry but if cry, honestly, its a joke for me. she can't stop it just like that. takes a very long time.

so to Mas Anuar,, grow up girl. good luck. best wishes for ur 19th birthday. may ALLAH bless. have a blast. aku doakan kau dapat sambung LAW cuz u desrve it. lastly,, sorry to wish u here,, phone kedit mampos.. HAPPY BIRTHDAY.. =)))

thanks pada semua yg wish.. wish korang semua aku hargai.. hehe.. tak best jugak birthday bulan 1 ni.. rasa macam tua pulakk.. no.. no.. umur just a number.. haha :)

Monday, January 9, 2012

SHAMED

SALAM.

bukan tujuan aku nak post benda ni untuk malu kan sesiapa.. serioousslyy..
tapi kebetulan hari ni ada 2 incident yang memalukan jadi kat depan mata aku.. hehe.. soory guyss.. cerita pasal korang.. but aku tak boleh la nak bagi name kat sini..
tak baik aibkan orang.. ni just nak share je..

malu or SHAME??
mungkin macam kot perasaan kawan aku tu bila tadi die malu.. oppss.. macam ni cerita dia..
lecturer: who's has rubber band?
ada sorang budak ni bukan main cepat lagi..
lecturer: i thought girls who have it..
lecturer aku pon pergilaa kat diaa.. hehe..
student: ni ea madam?? (dia tunjuk pemadam.. tu rubber jee.. rubber band tu getah laa)

maybe dia betul2 tak tau.. or maybe jugakk salah paham.. ee..
student: sorry madam, i salahhhh :/
lecturer:it's ok.. human makes mistake.

tak salah kan.. memang niat hati baik nak tolong.. tapi diaa salah paham.. it's ok.. at least sekarang dia dah tau rubber band tu apa.. :) think positive

satu lagi case waktu aku dengan member aku otw nak balik MAWAR ( kolej aku lee)

punyaa laa sengal mamat ni.. dalam kawasan uitm dia bawak motor naik 3 orang.. dia ingat ni estate ke apa?? aku tau orang yang tengah tu kecikk tapi agak2 la.

nak jadi cerita.. polis bantuan uitm ni tahan laa mamat 3 orang tu.. kat tengah2 jalan pulak tu.. and DEKAT DEPAN MATA AKU kott.. haha.. bukan jahat nak gelakkan orang tapi.. try pikir.. kan bahaya naik 3 orang.. pastu yang 2 orang tu pon turun laa..
dia turun sambil sengih2 laa.. dorang lalu laa sebelah kiteorang... aku tak boleh tahan dari nak senyum.. sebab lawakk sangat.. :D mamat tu senyum je... malu laa tu.

lain kali jangan nak buat macam tu lagi..




Saturday, January 7, 2012

ZOO NEGARA :)

SALAM.

i've been too busy this sem.. tapi busy2 pon sempat lagi nak pergi ZOO NEGARA.. since aku memang suka pergi zoo and tak pernah lagi menjejak kaki kat ZOO NEGARA.. aku sanggup korban kan sabtu aku untuk pergi sana.. just imagine.. kalau sabtu aku nak bangun awal2.. lagi2 nak mandi awal2.. ermm,, memang tak laa.. tapi sebab GROUP H yang disayangi aku sanggupp.. haha..

kiteorang gerak naik 3 kereta.. one of them kereta sewa.. :) lagi pon ni last sem for asasi.. nak laa spend time dengan dorang.. even assignment banyak menanti.. macam biase.. update blog mesti laa nak upload gambar,. rasa nak masuk kan semua je.. tapi..... :/

thanks for the trip guyss <3

haha.. kat sini aku malu gilaa.. !! ada pulakk aku g cakap yang burung unta tu burung kakak tua..
pehh malu gilaa.. heee..


owhh.. kat sini besttt sangat.. sebab ade show haiwan.. waktu ni anjing laut punya show.. ada 2 ekor.. Downy and Bart.. yang bart tu jantan.. orang zoo tu cakap dia pemalu.. but for me, i think he is too lazyyy.. :) iye,, tapi aku still kagum dengan trainer tu.. sebab dia boleh train binatang tu semua jadi pandai.. hehe.. macam gi sekolah






yaa.. ni laa KURA-KURA GERGASI.. besarrrr sangat... sure dia nak jalan pergi tempat minum air pon bertahun2.. kiteorang lepak lama pon dorang still macam tu jugakkk..
setiap kali pergi zoo.. aku memang akan excited untuk jumpa Mr.Lion yang cool ni.. ni cantik sikit.. rambut dia still ade.. yang kat melaka tu.. dah hilang daahh.. and dia malu soo menyorok jee.. tapi yang kat zoo negara ni cool je aku tengok... ada 3 ekor.. 1 je jantan
duduk jauh2 dari burung sebab takut.. hehehe..


sangat laa pelik.. budak2 asasi law gi tour kat Zoo.. frankly speaking.. aku lagi suka ni tempat2 nature macam ni compare pergi POJ and parliament.. huh.. bored.. kat siini lagiii besttt :)

even we all tired and sampai 2 kali tidur dalam kereta.. but the memory is more important..

waiting for HAKA (Hari Kecemerlangan Asasi)

nak bagi support kat GROUP H..

Hellsing - futsal
Hocrux- hand ball
and also debater..
memoryDiZooNegara
7january2012
GROUP H