Friday, December 13, 2013

MOOTING 2013

Ya Allah,

Seramnya lah nak buat Mooting. This is not my first time as I had already did it during my asasi.

Tapi dia punya nervous still ada. Macam mana na buang? Memang tak boleh nak buang lah kan.

Bayangkan, seorang counsel kena submit for ONE HOUR! Tak gila ke? Judge tak senyum langsung. Awal2 dah kena teruk2.

But I'm lucky on that day. Sebab aku ditanya dengan soalan yang mudah. Alhamdulillah. Aku boleh jawab.

Yang tak best nya, lepas habis je mooting, SIR FUAD tanya.... "ada sesiapa yang menangis tak?" 

Aik?? Sir ni memang nak buat someone menangis agaknya. Dulu senior kitaorang pun ada yang menangis. Kesian wey, tapi aku sendiri pon tak dapat nak tolong. SORRY!

Ni lah counsel yang kena marah tu. Wiiwiwi.

Sebelah aku yang pakai tudung hitam tu ialah my co-counsel on behalf of 1st respondent !

Lega nya dah habis. All the best for kawan2 yang belum siap. Yang penting nak masuk, PREPARE. Jangan last minute sebab kita tak sure dia nak tanya apa .
 

HIKING !

Assalamualaikum and hello.

too many story to share :)

daa lama sangat tak update blog ni. Dah berkulat agaknya. Nak cerita benda yang dah lama sebenarnya. Pasal aku pergi hiking kat Gunung Jerai. Memang pengalaman yang aku tak boleh nak lupakan. Sumpah best gilaa !

Even penat pun, tapi kitaorang puas. Aku pergi dengan Zureen, Wani and Qeela.

kami bertiga je. Tidur dalam khemah yang bawahnya air sebab hujan. Bangun pagi nampak kabus sebab terlampau sejuk. Wow, it's a great adventure in my life. Kalau ada peluang aku nak pergi lagi. Tak kisah la penat ke apa.

Aku ada pasang niat nak pergi hiking kat Gunung Kinabalu. Tapi kena prepare macam2 la. Its okay, i'll be there. Just wait.

Nah, gambar2 yang dishare !










Friday, March 22, 2013

Good news :) !

Assalamualaikum and hello :)

Haha. Tak sia-sia aku stay up malam ni stalk twitter baru dia. Owh, patut la aku cari yang lama dah tak da. Rupanya dia dah ada account baru. Aku dah follow dia. Private lagi kau !! Tapi sedihnya dia tak follow back pulak. Kalau dulu dia follow je balik. Bajet retis pulak dia tu. Hehe.

Aku memang stalk habis-habisan la. Then, I found that he and M dah break up. Tak tahu nak sedih untuk dia ke apa. Sebab nya aku happy dia dah clash. Ish, jahatnya aku. Tapi aku tak pernah doakan benda yang buruk-buruk untuk dia. Kenapa la girls yang dia pernah couple suka tinggal kan dia. Padahal, setahu aku dia memang seorang yang setia. Ni betul. Sebab aku tahu ni semua since dari sekolah menengah lagi. Dia sanggup tinggalkan kawan dia sebab GF. Benda ni jarang lelaki buat sebab lelaki akan utamakan kawan. Tapi dia ni lain sikit. Yang aku tahu, selalunya dia yang ditinggalkan.

Kalau la aku boleh cakap dekat dia, he deserves better than that. "mengharap benda yang tak pasti " ni la ayat dia. Memang la dia dengan si M tu dah tak da pape. Erm, sekarang ni macam tengah rapat dengan sorang awek ni, S. Tak tahu la macam nanti. Kita tunggu dan lihat je la. Yang aku mampu buat ialah doakan yang terbaik untuk dia. Anyone he choose i hope he'll be happy. Hate when someone hurt him.

Dear You,
Find someone that can accept all good and bad in you.
LOVE

Sunday, March 17, 2013

Weirdo

Assalamualaikum.

Bukan nak mengata sesiapa. Just nak share satu cerita yang bagi menarik. Pasal classmates aku. Okay, aku bagi nama lelaki tu A, yang perempuan Q.

A ni memang pendiam sikit. Tapi kalau dengan orang-orang yang dia kenal boleh tahan jugak mulut dia ni. Even aku sendiri pun jarang bercakap dengan dia. Just cakap benda-benda yang penting. Plus, aku tak pernah satu group dengan dia. So, lagi la tak bertegur. Entah nama aku dia tahu ke tidak. Hehehe.

Q ni kawan aku, which mean close friend. Sebab mana-mana aku pergi dengan dia. Sejak masuk U, aku dah tak da kawan ramai-ramai macam time sekolah menengah dulu. Kalau dulu samoai 8 orang. Tapi sekarang aku prefer untuk rapat dengan sorang dua je. Much better i think.

Q ni maybe teringin kot nak cakap dengan dia. So, one day tu diorang keluar la makan. Bukan berdua je, dengan classmates yang lain la. A ni seronok la makan and gelak-gelak dengan sorang lagi kawan aku ni, W. W ni perempuan. Q pun rasa, ok ni time yang sesuai untuk try bercakap dengan A. Q pun tanya la something. Tapi A buat tak tahu je, tak layan and dia terus diam dari gelak-gelak tadi. Pelik kan.

Q pun cerita la kat aku. Aku cakap la maybe dia tak dengar. Q bagi tahu aku yang W duduk lagi jauh dari dia and A. Tapi si A boleh je dengar. Hahaha. Aku cakap la dengan Q yang aku pernah cakap dengan dia, dia jawab je. Tu lagi buat si Q ni jadi pelik. Q fikir yang A ni tak suka dia. Aku cakap, "eh, tak la. aku rasa cara kau approach dia salah kot. Or maybe soalan kau tu dia rasa macam malas nak jawab"

Kesian aku tengok kawan aku tu. Aku rasa dia just nak berkawan dengan A. Tapi A tu pelik sangat pulak perangainya. Sekarang ni aku satu group dengan si A tu, group bi. Aku ingat yela pendiam tapi ermm hampeh. Boleh tahan jugak kalau nak kenakan orang. Sabar je la aku. Aku suruh dia cakap Sarawak sikit, aku nak dengar. Then tahu dia buat apa. Dia ulang perkataan SARAWAK tu banyak-banyak kali dengan muka dia yang innocent tu. Haih, sakit pulak hati kita ni. Dia senyum je.

Pelik..pelik :)

YES or NO !

assalamualaikum.

Erm, tak tahu la nak pergi ke tak? Rasa macam malas. Kiteorang tak nak pergi bukan nya sebab nak boikot just tak nak la. Siapalah yang cakap kami ni boikot. Tak de benefit pon kalau nak boikot dinner tu. Masing-masing ada alasan sendiri. Tapi bila dah jadi wajib terpaksa lah pergi. And its fine to me. Join je la. Tapi bila kiteorang dah setuju ada pulak senior ni post kat FB kata budak 1st year ni RUDE?? hah?? Kenapa pulak. Kita jumpa senior pun tak selalu. Tak baik judge orang macam tu. Elok-elok nak join, nanti tak jadi baru tahu. Benda boleh settle tapi dia buat macam tu pulak. Haih.

Bila awal-awal kata tak nak pergi, aku ni tak de la prepare baju untuk dinner tu. Dengan theme la bagai. Wajib kena follow pulak tu. Dah satu hal la pulak nak pergi cari baju. Ahh,, malas la. Pakai je baju apa yang ada *ayatmama*. Owh ya, lupa nak bagi tahu theme diorang color block. Ala yang contra-contra tu. Cantik memang la cantik tapi leceh tahu nak cari. Aku main bantai je. Janji pakai baju. Hehe.
nak match baju based from this circle.




So, still tak tahu nak attend ke tak dinner tu since duit pun tak bayar lagi. Tengok la macam mana nanti. Kalau pergi ada lah gambar :)

Monday, March 11, 2013

PONTENG !

assalamualaikum

hahaha.. hari ni aku ponteng class. Satu je pon. Malas pulak nak gi class yang 2 jam tu je. Baik aku duduk je dalam bilik ni baik2 :)

Saturday, March 9, 2013

penjajahan di rumah

assalamualaikum.

bukan nak kurang ajar ke apa. Tapi bila fikir balik, memang betul pon. Kitaorang yang masuk rumah ni dulu, bukan nya dia. Pastu nak buat rumah ni macam rumah diorang pulak. Meja yang besar kat luar tu semua letak barang dia. Ingat apa kitaorang yang lain ni tunggul ke? Barang bersepah-sepah kat luar tu. Haih, tak  paham la aku. Nak tegur bukan adik2 lagi. Rasanya lagi tua dari kitaorang ni.

Memang kitaorang yang amek senduk tu tapi bukannya nak buat harta pon. Pulang balik je. Siap nak letak notis2 la bagai kat dapur tu. Ingat kita heran sangat la dgn barang2 dia tu. Kalau tak nak bagi pinjam simpan je dalam bilik pastu kunci sekali. KEDEKUT betul !

Dah laa masuk rumah ni lambat, tak dapat bilik pastu nak conquer semua pulak. Memang macam penjajah betul. Pinjam senduk nak kecoh2 yang orang k*****g tu tak nak pulak tanya siapa. Haih. Sakit pulak hati kita ni ! :(

Nasib baik aku dengan Qeela dah amek meja kat depan tu. Kalau tak meja tu pon jadi hak milik dia. Macam bagus je akak2 tu.

Ni satu kes lagi basuh baju dalam bilik air. Perrghhh, menyirap betul aku. Aku nak mandi kena pulak tunggu dia membasuh baju banyak. Kalau setakat sehelai dua tu tak pe laa. Ni sampai sebaldi. Kot ya pon nak membasuh dalam bilik air basuh laa pagi2 buta tu tak de orang nak mandi. Ni time orang nak mandi la kau nak basuh baju. Padahal kat bawah tu ada je msein basuh, erm tak paham betul laa. Pastu orang dah perli2 pon dia buat derkkk je. Mana la tak sakit hati ni.

Memang lumrah laa kalau duduk rumah berkongsi ni. Macam2 ragam. Sabar je la. 1 sem je lagi .

Friday, March 8, 2013

master chef :)

assalamualaikum.

Hari ni 1st time aku dengan roommate aku memasak. Excited bukan main lagi, padahal masak nasi goreng je pon, tu pon pakai perencah je. Senang. Tapi sedap laa jugak bila dah letak telur and ikan bilis. Kenyang even kitaorang makan sikit je. Tu la aku cakap, mungkin kita masak tu penuh keikhlasan. So, cepat lah kenyang. Kalau hari2 macam ni jimat jugak ni. Haha, bergantung pada tahap kerajinan jugak nak masak ni.

Kalau boleh bangun pagi2 masak nasi pon dah ok. Nanti boleh buat nasi goreng je. Tu yang paling senang dan cepat. Kitaorang bercadang besok nak masak sardin pulak.. Yumm..Yummmy. Bersemangat hari tu g shopping barang dapur, beli beras semuaa. Yang lagi penat nya nak membawak dari bawah nak naik tingkat 4. Nak tercabut tangan aku angkat beras. Baru 5kg kalau beli 10kg mahu pengsan aku. Haha.


mr. E

assalamualaikum.

lama aku tak cerita pasal dia. bukan nya daa lupa tapi tak tau apa nak story. aku pon bukan nya ada jumpa2 dia lagi, tak macam time sekolah dulu. Hari2 pon boleh jumpa. Sekarang dia sambung degree sama macam aku cuma lain tempat je. Dia sekarang dekat Perlis, aku kat Terengganu. Aku follow dia kat Twitter, tapi lately ni aku tak nampak dia tweet apa2 pon. Aku check laa, then aku tak dapat cari Twitter dia. Dia dah padam kot. Sedihnya laa haihh. Kalau tak dulu boleh jugak stalk2 dia, erm sekarang ape pon tak boleh.

Hari tu, time cuti aku buat kerja gila. Aku gi taman dia semata-mata sebab nak tengok dia. Nasib aku sangat bertuah sebab dia memang ada kat rumah, plus pintu rumah dia terbukak. Hehe, boleh la aku skodeng. Erm, tengok dari jauh je pon. Tapi nampak la muka dia tengah tengok tv, rambut dah panjang.

Aku jumpa ramai orang, tapi he's still in my heart. Idk whyyyy?? im trying not to think about him but ill end up made my feeling worst. Tak pernah aku suka orang macam aku suka kat dia. Im just like want to know everything about him, dia sihat ke? dah makan ke belum? macam mana dia dengan GF dia? dia cuti bila? semuaaa la aku nak tau.

Tapi bila aku stalk dia lama2 aku yang sakit hati tapi nak buat macam mana, aku tetap nak tau. Aku still simpan lagi gambar dia yang aku curi time sekolah dulu. Aku amek kat info board sekolah. Punyaa la senget aku ni. Hahaha. Whatever it is, i hope he will be fine and success in his life :) Best of luck youu.

Thursday, March 7, 2013

changes in mood

assalamualaikum.

does not mean menopause or what so ever. it just about changing the mood in movies selected. prev, i love to watch romance type of movie, just like the other people. but lately, im attracted to watch horror movie esp from thailand which can make your goose bumps. haaahh.. baru feel.

kind of weird but its really interesting. plus, romance movies nowadays really lame. you can just predict what will going to happen next. eventhough thai horror movie includes all the nasty and thrill part, its make the movie much more different from the ordinary horror film. kalau kat part suspense tu memang menjadi laa. haa, baru syok nak tengok !

but whaever it is, kalau tak berani jangan mengada-ngada nak tengok. nanti tak boleh tido malam pulak. hehe. bcause one of my friend, she does not watch horror movie for a quite some time, then we she watched 4bia, thai horror movie. the next morning she caught a fever and felt ache on her chest. can you imagine? dia kata mungkin sebab terkejut sangat kot.. luckily, it does not happen to me :)

k, make a wise decision on what movie to choose esp when you're going to the cinema or else your money will be wasted. !

my top funny man :)

assalamualaikum.

he's the one.. cewahhh.. hahaha.. tak de laa sampai macam tu sekali. but the important is i love funny people. hidup ni akan jadi lebih bahagia. seriously. just imagine, your partner is kind of serious person, no jokes, straight, your will became boring too.

the only person that can make me smile for the whole day his him. eventhough we're far apart but he's near in my heart.*puitis* his got all the criteria that i need. should i mention it one by one ?

macam propa pulak aku ni. with his jokes, all my tears go away. yeah, its true. but the more interesting, my mom also know about him. i know that he will never belong with me. thats the fact. i dont mind, im just admiring him, anyone he choose i will still support him. im the biggest fan of him no matter what. i love everything about him. like my friend said, " ee, tak hensem laa dia mas" ermm, kisah pulak aku. for me, he's the perfect guy. if there is someone in this world just like him, i would like to meet and makes friend with him.

nadzri @ JEPP sepahtu


Wednesday, March 6, 2013

new hobby

assalamualaikum.

erm, tak tau laa sejak bila datang nya hobby ni. tapi quite lama laa jugak tapi baru sekarang nak share. hooby nya adalah.. jeng..jeng.. jeng.. KARAOKE :) suara tak sedap ?? ahh, kisah pulak aku. aku selalu pergi with my beloved cousins . sebabnya diorang pon layan jugak benda ni.

kitaorang pernah dari jasin g melaka, time tu dekat pukul 1.30 pagi !! hah!! kalau mak aku tau mati aku.. yelah, kalau kat jasin ada tak de nya aku nak g sampai ke melaka . tapi bukan cousin aku je yang suka pergi karaoke, adik beradik aku pon sukaaa jugak. memang sekepala laa kan. pernah sekali tu abang aku ajak kitaorang teman dia g karaoke sebab dia stress kot. kalau ikut dengan abang2 ni best sikit. dia akan pilih bilik. erm, selesa sikit. tapi kalau kitaorang budak2 je, jamban cukup laa. janji dapat nyanyi.

aku rasa cina yang kat kedai karaoke tu dah cam muka kitaorang semua. rindu nya dengan mereka2 :) nanti cuti kita lepak2 lagi ea. sayang korang sangat2.. muahhh

oppss

assalamualaikum :)

haih, idk what happen to me today. how come i went to a wrong toilet ?? haiyaakk.. its ok if there is no one, but unfortunately there is some guyss in that toilet. all are my classmate. owh, shame on me :( starting from today ill make sure the sign before i push the door. luckily, i went at the right time. haha. you know what i mean??


free time

kebosanan tahap melampau !!

haha..begambar dengan buku subjek kegemaran :D

tahi lalat. hehe

iklan ubat gigi agak nye !
daa tak de keje ke  main snap2 gambar ?


Tuesday, March 5, 2013

Puteri Gunung Ledang

SALAM :)

haha.. pelik je kan. entry aku nama Puteri Gunung Ledang. Ni semua pasal belajar contract tadi. Lecturer aku cakap kalau agreement consist of uncertainty, the agreement will be void. Hahah.. nampak nya tak masuk lagi point PGL. So, ingat tak tak cerita PGL dengan sultan Melaka? hah, masuk sejarah pulak aku ni :)
kan PGL mintak benda yang pelik2 kat sultan melaka. e.g: 7 dulang hati kuman, 7 tempayan air mata, 7 dulang hati nyamuk dll. tak ingat laa pulak aku. sejarah aku bukan nye ok sangat pon. Time tu lecturer aku terus cakap, kat situ ade uncertainty, NAK 7 DULANG HATI KUMAN.. TAPI KUMAN APE?? hahaha..

aku pon tak terfikir sampai macam tu. Tengok betapa jauhnya imiginasi lecturer aku. so when the agreement contain of uncertainty it will be void. Plus,PGL tak boleh restraint the agreement of marriage. ni topic baru pulak. Lecturer aku cakap kalau contract act ni daa ada time tu confirm sultan melaka daa dapat kahwin dengan puteri gunung ledang :)

hahaha. punya laa pelik. tapi ada jugak point nye. bukan main banyak yang dia ajar cerita ni pulak yang aku ingat.  maybe sebab interesting kot. SIR,, nanti cerita laa macam ni lagi :)
im totally enjoyed my first contract class. thanks sir !

Thursday, February 28, 2013

awake

Assalamulaikum :)

im still wide awake. maybe today is a tiring day. WALKathon. me and my friend walk around KT to do a lot of stuff. i need to make a new ATM card because ive lost it. how careless am i?? its alwayyss happen. i still can feel the ache on my feet. huh. its not ended after ive got back from KT.

At night, my classmate already arranged a farewell dinner for MAY. they set the place at AS-SYAKIRIN . its only located near the entrance gate. but when youve already walking about the half day, and then you need to walk again from kolej to the gate. aarrghh, however if im not doing i will suffer the whole night because i dont even took lunch during the day. my battery was getting lower and lower.

when i reached there, have chit chat with my havoc classmate, all the aches go away. i ate nasi goreng udang and mochacino panas. i tried not to drink cold water anymore especially with ice. if from the fridge it can be consider.. hahaha. we gathered at 9 and we went back to kolej at 11. Luckily, the guard has not locked the gate. its sounds like we're staying in the hostel of the secondary school.

T I R E D =.=

SEM 2

Assalamulaikum~~

now, im already in the second sem. not much differ than the prev sem, most of the friends is the same. it just a few of them got dismissed :( sadddd to tell. but its the reality. and one of them is quite close to me as she's also coming from Melaka. the lect are the same. the subjects are also the same, just plus 2 at the back. for example Contract 2, Tort 2, MLS 2. so, i dont know where im going to wasted my RM250 BB1M since ive already got the books. maybe i should find a dictionary or some english novels.

im trying not to repeat the same mistake in the 1st sem, study last minute, not prepare before going to class, not even understand the cases and it'll be worsen since i dont even bother to search the original cases. is that the attitude that im practicing as LAW student. many people said to me, law school is not like the other courses, you need to have courage when youre a LAW student. im not going to say exactly the pointer that i achieved during the 1st sem, but what i gonna say its pathetic :( yeah, its very stressful when you have to remember a bundle of cases. my problem is, i know the story or the overview picture of the case but its hard for me to remember its NAME.

what can i say......................


its true. when you enjoy doing something the time flies faster and you will not realize that youre in the final year..in sha allah.. that's what im gonna do.!!