Tuesday, June 30, 2015

Last week.

Salam.

Sedih jugakk la nak tinggalkan firm ni. Staff best, lawyer best, semuaaa best laa.

Will be miss youu :')

Sunday, June 21, 2015

INTERNship

salam

daa dua minggu kat sini. law firm. seronok. lain experience dia. compare dgn kat court dulu sini better kot. dekat law firm still boleh g court kalau lawyer ada case. menyemak je kat belakang bukan buat apa pon.

aritu dalam court kena sound dengan Mr. L, eh, you bukak kasut ea? tak boleh tau , nanti judge nampak dia marah you. hahahaa. kelakar la pulak. aku bukak kasut je pon bukan buat bising. risau betul la. da la dia diri sebelah aku, aku tak perasan. kompem aa court tempat yang paling best tido. aku tengah membuta dia ajak g file case pulak.. ayoyoyo.

masa kat law firm ni jugak la aku merasa meet up dengan client. real situation. NO MOCK. best laa.. tapi mula-mula nak masuk rumah tu daa namapk anjing, aku da nak lari daa, sekali tengok betul2 patung rupanyaa. hahaha.

Mr.L brief fact balik dengan client. Kiteorang masuk bilik yang tengah construction tu. Memang merasa laa.

Dalam kereta, aku tanya dua soalan je kat dia. Aku confuse antara eksibit and afidavit. Pastu tup-tup banayk pulak soalan dia. Macam judge. SERIUS. Traffic light masa tu merah dua kali pulak. Yang dia ni g bawak kereta slow. Last2 aku cakap dengan I don't know la Mr.L. hehehe. I baru try you sikit je. Macam mana nak jadi lawyer ni. But it's ok. You better ask kalau u tak tau pape tau. Harini you banyak belajar. Thank you. Memang banyak belajar. Tapi time tu tiba2 rasa Mr.L scary pulak. Nasib baik lepas tu dia senyum je macam biasa.


YOU ASYIK TINGGAL FILE JE DALAM BILIK I. hahaha sorry ! I pelupa. Lupa nak bagi tau :)