Wednesday, October 26, 2011

Zoo Melaka

Salam.

hari deepavali tu aku dengan kazen, Hawa pegi Zoo.. aku yang ajak.. ni semua sebab aku rase dah lama sangat tak pegi Zoo..

last aku pegi waktu kecik...tak tau laa bile??? hikhik

aku upload gambar laa ek.

double A
Ayu
Awe

:)
hah,,kat sini laa aku dengar swan kentutt...hehe

siap gelak2 dengan budak2 tadika tu..

haha..korang pernah dengar swan kentut..
aku pernah..hikhik
dalam banyak2 gambar. gambar ni paling real laa.. pandai ular ni.. aku nak snap gambar die datang dekat pulakk.. good!!

dear Tiger,,

why???
ish..aku punyela nak tengok die. die boleh pulak dok jauh2..

dok je la berendam kat waterfall tu..

gggrrrrr
entah ape entah name burung ni.. tapi aku suke! mata die warna merah and jambul die cantik sangat.

tak clear laa dalam gambar..

nak tengok??

g Zoo melaka, tengok sendiri.


lepas dah penat jalan2 kat zoo.. perut pon dah main lagu hard core ni.. kami ke RFC, stand for Radix Fried Chicken.

ni first time aku makan kat RFC.. sedaappp.. yumm yummm yumm,!


thanks to Nurhawa.. sebab bawak aku g jalan2.. nanti kite pagi lagi ea!
selamatharideepavali








.


Monday, October 24, 2011

return

SALAM

lama aku tak update blog ni.. busy laa... hari ni aku tulis gak.. ada sebab.. lama dah aku tak tulis pasal sorang budak ni.. aku prefer panggil DIA je..

kebetulan ke apa entahh?? kenapa la aku boleh jumpa DIA balik??? dah lama aku tak amek tau pasal DIA. nak kebetulan pon atas motor.. ermm, bawak motor slow2.. ingat aku tak nampak ke??

aku tak tau la mood aku sekarang.. dulu ye memang aku nak jumpa DIA.. tapi bukan lagi sekarang..
sekarang dah lain..

CONFUSED:(


Tuesday, October 18, 2011

first ACCIDENT

SALAM.

hari ni birthday mak aku..tapi tak tau laa apa punya sueyy.. aku boleh accident laa pulakk..selalu dulu aku selalu jatuh motor sebab jatuh sendiri..

but not in this case...aku boleh pulak pergi langgar kereta pak cik ni..punya la seram,...sampai menggigil badan aku..ni semua sebab aku tak pernah langgar orang tau..

ni laa experience baru aku sepanjang cuti sem yang pendek ni...

aku tak de laa cedera teruk sangat tapi bila dah malam ni start laa sakit.. sampai aku terpaska makan penadol extend.. huhu.. dah macam orang tua.. hikhik..

FYI, accident tu bukan salah aku k.. walaupon aku yang langgar die tapi die yang masuk salah jalan..aku betul ea..aku tau undang2 tau..

huahuahua.

Friday, October 7, 2011

SALAH cakap!


SALAM.

hari tu aku duduk rumah along aku kat AIR MERBAU.. tetiba abang aku datang.. tapi aku prefer panggil die bancik..:)

"panas kan long! dapat cendol sedap ni" ayat bancik laa.. along pon bangun bagi die duit.. along tengah kusyuk dari pagi dia main ANGRY BIRD.. hehe

bancik balik dia tak bawak pon cendol.. dalam hati aku nasib baik tak de sebab aku memang tak suka makan cendol pon.. dia beli ABC je.. ok laa.. lama aku tak makan..

aku makan ABC sambil main ANGRY BIRD.. sama la macam along aku.. anak buak aku yang KASIH tu sebuk kat sebelah aku sebab nak mintak main game.. uhh.."tak boleh!! acik nak main"
aku bahasa kan diri aku acik kat anak buah aku..:)

tengah best2 aku main tetiba dak KASIH tanya kat aku " Acik!! ni kan orang panggil LANCAU??

aku jadi blur waktu dia tanya tu.. sipa aku tanya balik... LANCAU??

waktu along aku da gelak da..

baru aku perasan.. die nak cakap CINCAU tapi salah.. tercakap LANCAU lak..
haihh..apa la kakak...adik aku dah tertonggeng2 gelak kan die...

dah le dia tanya aku dengan muka SELAMBER je..ermmm...

along aku siap cakap kat dak kakak "kak, kau jangan tanya orang macam tu kak.. buat malu mama je" dia dengan muka sempoi..senyum jee...

kakak yang mana?? tu gambar dengan aku kat profile tu..:) hah.. ni dia.. KASIH ALYA FATIHAH.

Sunday, October 2, 2011

sampai sudah

SALAM.

finally, sampai gak aku kat rumah.. and opcos laa kat jasin,MELAKA..

yahoo..sungguh seronok...wink.wink :)