Saturday, May 28, 2011

MDS(minggu destini siswa)

the most tiring week dah pon berlalu,,,huhu happy nye..act MDS tu takde laa bosan sgt sebab ad akk siswi yg caring plus abg ong n abg ridha yg kelakar,,sakit perot woo kalo dok ngan die,,ad je idea nk kne kan orang,,,

yg tak best nye kne rebut2 naek bas,,hah ak daa tau daa npe ak tak ske SARDIN,,coz ak benci terhempit2,,n crowded people time nk naek bas,,pehh ngan bau + panas,,ee..tak suke ak..

oppss,,kat sne ad sowg mamat ni sebiji rupe taylor lautner..pandai nyanyi lak tu..sedap suare die..

tapi perangai cam budak setan,,sme je ngan geng die tu....
waktu MDS kteorg ad wt cheer ntok gado2kan siswa n siswi..huhu,,

cheer MAWAR!!

UITM ad mawar..
mawar mantap tak pernah lihat..
mawar hebat,mawar hebat,mawar yg hebat!!

rumah tepi sawah pakai langsir warna biru,,
MARA jgn marah kolej mawar no 1..
1 tak cukup eehhh,2 tak cukup eehh,3 tak cukup,,
belasah cukup2.


n banyak lg laa,,ak pon dah tak ingat,,
erm,,kolej lelaki name die PERINDU..
dorang pon ad cheer ntok kolej,,


tepok sekali,,
tepok 2 kali..
tepok ramai2 .......................
(ak tak ingat laa..huhu)


bes laa gak....ermm,,jumpe membe n hidup baru,,:)


Friday, May 20, 2011

bubye MELAKA:(

SALAM.


besok kol 10 pg ak daa gerak nk g shah alam...huhu,,sedih laa..ak tinggal kan sume bnde yg bes kat jasin ni...ak rase cam nk jmpe sume orang dulu...ak cam nk nangis je taw:(

lepas ni tak de lg kawan2 ak nk lepak2..

.

tak de lg orang nk kaco2 ak waktu kje..

.

huh,,sedih tol laa...

aku harap ni bnde yg btol aku wt...aku tak nk hampakan sesape..ak try wt yg terbaek...

aku lom pg lg tp i already miss all of them,,,

haaaa,,rase nk jerittt kuat2....!!!!!!!!!!!!

Thursday, May 19, 2011

WONDERful day with WONDERful person.


SALAM,,

hari ni aku abes kan banyak mase aku ngan cik pikah di bandar JASIN,,huhu..kononnya nk jalan ramai2..tp last2 tinggal aku ngan die je..

mule2 kteorng lepak kat KFC,,lunch dulu..ak mmg dari ruma tak makan..perut jgn cakap ar bape nye lapau...:(
aku ngan pikah makan bnde yg same :KFC chicken chop
lame gak kteorang makn,,alasannye sbb nk tggu ak wat medical cekup yg start kol 2.00ptg.
makan2..lepak...

pastu anta buku kat uma nisa lak..dapat buah betik 2 biji..alhamdulillah..rezeki...

next,,sembahyang..ermmm,,pk2 nk sembahyang kat mane..kte g smbhyang kat masjid besar laa pikah,,hehe..

then,,aku n pikah pon continue trip kami ke hospital jasin..nak wat mc..punye laa lame...dari kol 2.00 smpai 3.30...lalalalal,,,lame ek..pikah konon nye nk wt blood test..last2 laen lak jd nye,,punye laa pelik..tetibe orang tu soh pikah wt mc lak..padahal nk wt blood test je..isshh2...sengal2...

seterusnye,,kami ke shoping...ak carik cadar n baju putih..pikah lak sebat 2 baju..coklat n PINK..hehe....syok abeskan duet ni..$$$


daa jalan2 perot kembali lapau..kami makan jap kat al-qaseme..makan menu
  • teh o ais
  • cappuccino blended
  • kuey teow basah 2
yumm,,sedap..no pics..makan2...pastu kami ke sakan..beli barang sket2..

pusing balik ke shopping..n pikah memekak kat aku..*ko ni suke tol membazir minyak moto..pg balik..pg balik...ishh..dalam nada geramm..

hehe..perot daa kenyang lupe laa pikah..sorry..

final destination kami ke kedai gamba ntok amek gamba pasport aku...



pikah,,time kasih sebab teman aku setengah ari ni ntok complete kan sket2 barang yg ak nk settle ni...nti kite susah nk jumpe..tak leh lepak2 ngan ko lg..tgok aku daa touching2 ni..erm....

Wednesday, May 18, 2011

thanks yup sume.

SALAM.

kpd sesiapa yg bg aku hadiah hari nih,,k.TENG,abg SHAM,,k.FIZA,abg KHAIRUL,DHANA,k.SU,k.INA..........mekaseh ea sume...

nanti kalo aku ade mase aku upload gamba2 barang yg dorang bg k..

waktu dapat hadiah tu ak tol sedey taw,,cam nk nangis jerr,,

tapi sorrry ea pejal,,aku bkn tak nk bg,,tp ntah laa..orang lain boleh je,,tp ko..ermmm


Sunday, May 15, 2011

sakithati!!!!

SALAM.

ni yg ak nak mengumpat sket ni...pehh,,suke hati die je nak tinggalkan ak and gune moto ak lak tu...pikir laa sket tu motor ak kot..pastu die nk soh ak jalan kat die plak..

die pikir die punye marah,bengang je,,abes orang lain tak de perasaan ke???

isshhh,,memang sakit tol hati ak...bukan aku berkire sgt...klo ak nk berkire daa banyak ak bg kat die..ak tak kisah..tp ni..at least consider laa sket perasaan orang..


erm,,hari ni last faiz kat shoping..sakit tangan ak die buat..tp tak pe..die last..budak2 ni main2 tepong..yg ak pelik tu ak lak yg kne..

ni sume faiz laa nye pasal..die yg baling kat ak...nasib baik ade orang backup ak..tengs to k.mai ea..

pejal daa warning ak soh ready hari rabu...huhu..nasib baik ak morning..bleh balek ptg.so,,dorang tak de mase nak kne kan ak....SELAMAT.

Saturday, May 14, 2011

kelam-kabut tahap maximum!

SALAM.

sekarang baru aku rase kelam-kabut sebab sume barang aku tak sediakan...medical checkup pon belum lagi.erm,,betol2 seram nih,,pening lak kepale ak,,mama daa bising2 aku tak siapkan..
diekate itulah,,inilah...???

tak cukup ngan mama.abg syam plak..
ayat die *ehh,,ko ni.asal tak buat medical check up lg...

aku hanya mampu tersenyum dalam kerisauan..hahaaha

Thursday, May 12, 2011

pembalakan HARAM

lepas makan malam2 ni teringat lak cite pasal BALAK..tp bkn kayu BALAK cam dalam gambar tu..ni BALAK lain,,huhu...

masuk topik pembalakan HARAm...haram maksud nye dose kan...

waktu ak tengah lepak2 dengan budak2 shoping..tercerite le pasal nak amek balik BALAK sorang bdk ni *nama dirahsiakan*...

die sedih coz BALAK die tinggalkan die..so,,akak2 ni pon bg laa nasihat,,
ko cari je BALAK lain..ap susah..tak pon ko buat je pemBALAKan haram!!!

point yg nak ak cakap ni sbnarnye...waktu dorang story2 ak agak blurr act..tp ak still gelak laa ngan dorang sume,,hehe..klo tak nanti dorang perasan laa....

tp bila ak pikir2,,renung2kan...MAYBE maksud die...amek je BALAK orang lain or even tackle laki orang kot..

ish2..dunia2...pape laa...tu tanggapan masing2...yg penting jgn amek HAK orang lain..
erm,,cuba bayangkan orang amek HAK kite..sure marah kan???

cukup2 laa dgn ape yg kite ad..BERSYUKUR!!!

resign!

pg2 ak daa jumpe dak pejal..die start ar drama pg die tuh....
mas,,pas nih klo blek jasin tgok2 laa abg kat sini....*eee,,ABG!!
die poyo jee..padehal nak benti gak tuh..

ni satu lagi..kak.nuri..kate arini nak wat gerakan perletakan jawatan..rupe2 arini off day die..sengal tol..


dak faiz plak g skola..ye laa..arini cuti..ad ke cuti keje g skola...lg tak betol bdk ni..

dak teng daa tanye mane surat resign ak..

miss lu pon same..

hahaha,,sebenarnye ak nak buat surat resign pon aku tak tau..:))
malu je..


*daa ngantuk,,,,zzzZZZzzzzz.......................

Wednesday, May 11, 2011

sedihseramtakot!!


ketakutan di luar kawalan.isshh,,ak daa laa sowg2 kat tmpat owg lak tuh.sedey lak nk benti kje.baru rase nk pegang duet sendiri tp kejap je..
ayat abg sham:mas,,nty bg laa no phone.At least tak lost contact..:(
sedih tau..
kak pija lak:mas,,nty msok shoping jgn tak pandang lak kat kte..

tak mungkin laa ak nk lupekan dowg mcm tuh je..impossible...aku betol2 sedey nih..sob2
seram plak nk knl ngan kawan2 baru,,dowg cam mane..same ke ngan kawan ak yg dulu2.. tu ler tempat yg ak nk g kot..huhu...

kawan2 n sape2 laa...doakan ak ea...




Wednesday, May 4, 2011

coklat yang sedap!!

coklat2,,mmg ar sedap tp ramai yg tak bg ak mkn..asal ntah..???
ayat bujang lg tak bley bla...........................

situasi:depan loker shoping.

ak n bujang

bujang:mas,,bley tolong tak??

aku:ap??

bujang:jgn mkn coklat lg ea??

aku:(termenung jap)....hehehe..:)))
dlm hati...tak boleh!!!!!!!!!!!!!!!!!