Friday, November 23, 2012

budak sengal

SALAM.

currently in ganu but still tak boleh paham bahasa dorang.. hee.

k. tajuk entry tu actually panggilan aku untuk classmate aku.. dia memang sengal pon.. haha.. dia tak kisah kut.. lelaki kan.. tak kan nak touching lelebih.. huuhu.. dia tak tau blog aku ni.. so boleh je aku mengumpat dia lebih2 :) SORRY

macam mana aku tak panggil dia sengal,, aku makan asam dalam class dia cakap aku mengandung!! GILE KE??? ape laaa..

tapi bukan laki tu je yang aku panggil sengal ade sorang lagi.. tapi ni perempuan.. dia siap cakap aku ni geng sengal dia.. haha.. kalau duduk dengan dia sakit2 pipi aku sebab gelak.. hahaha.. so, kami tak perluka botox untuk tegang kan mukaaa.. more natural right??


Tuesday, June 26, 2012

tadi namapk SMI

Thursday, May 3, 2012

NASIHAT :)

assalamualaikum :)

hehe,, semalam keluar dgn kazen aku g melaka.. hehe.. konon nak jumpaa dak awe and adik.. aku sampai sesat nak g cari hotel diorang !! padahal dahh bape banyak kali pon pergi :/ tu laa masalah aku aku.. lupa jalan. aku memang macam tu..

actually takde sape yang tauu kitaorang keluar .. mama terutamanyaa.. just nak jumpaa dorang sebab lamaa tak jumpa.. tu jee.. bukan nak buat ape pon..

tapi orang kata,, kalau buat jahat ni cepat je dapat belasan. tu la aku.. before ni ade 2 bendaa yang kita orang buat.. including this one daa yang ketigaa :D heehe. bukan adaa niat jahat pon..

al-kisah,, jam pon daa pukul 12.30 am

dapat misscall dari mama.. dia tanya laa ada kat mana.. bila nak balik DLL (macam biasaa,,macam polis pencen) aku dgn selambe nya cakap "ma,,ayu otw ni"

daa laa nak cari jalan balik pon berpusing2.. haih.. melaka pon boleh sesat. susah laa one way ni.. leceh.

bila daa jumpa jalan dapat lagi satu bala :(  tayar moto bocor laaa pulakk.. malang bertimpa2.

aku seram gilaa laa...aku bawak da bergoyang2 daa.. kebetulan ada 1 pam minyak.. nasib.. ingat kurang angin.. rupa nyaa bocor.. aku tak tauu pon.. tapi ade 2 orang mamat ni yang datang tolong :)

fuhh,, legaa laa jugak but still rasa seramm.. dia cakap "dek, depan tu ada kedai moto."

dia bawak laa kitaorang g sana.. kitaorang naik moto dia. dia naik moto yang tayar bocor tu..
memang tersangat laa bernasib baik sebab apek tu pon daa nak tutup kedai.. sebab daa pusing2 kat melaka tuu.. daa pukul 2
apek tu cakap "haiiyaa, daa pukul 2 la.. mau tutup maaa"

aduhh haii.. apek tu tak nak tolong tukar kann tiub pulakk.. aku daa cuak daa time tu.
tetiba budak tu cakap.. "beli tiub je laa,, biar abang tolong pasang kan " huh,, lega sikit
tapi diaa cakap ikut dia balik rumah sebab barang2 diaa semua kat rumah.. walaupon takut tapi still nak betulkan moto.. takkan kitaorang nak tido tepi jalan pulak.. rumah diaa pulak mak aii le jauh.. ikut kan je laaa.. masa dia tengah pasangkan tiub tu mama pulak telepon lagi.. GAWAT!! aku dgn tak membohongnyaa cakap laa tayar bocor.. confirm laa dia tanya mana ada kedai bukak malam2 ni..

nak buat macam mana aku cakap je laa ade.. budak yang tolong kitaorang tu ade laa cakap "NI KELUAR MESTI TAK MINTAK IZIN" daa betul le tu.. then..mama cakap jangan balik rumah.. pergi je rumah pokde kebetulan pulak dekat.. aku pon sebenarnyaaa takut nak balik..

lepas daa siap moto.. aku straight pg rumah pokde.. kesian dia.. tak tido sebab nak tunggu aku sampai..

thanks to the two guys,, sebab kalau tk jumpa dorang tak tau laa macam mana aku dgn patin nak balik malam tu :(

lain kali kalau nak keluar jangan lupa nak inform parents.. kalau tak dapat restu ni susah.. sebab kitaorang tak membohong cakap je benda yang actullay happen mama pon tak de laa marah sangat.. lepas ni sumpah tak buat lagi..  


NI LAA NASIHAT NYAA :)

Tuesday, March 13, 2012

Maharaja Lawak Raya (JOZAN) Part 2/2


daa banyak kali daa ulang.. BEST!!

Saturday, February 18, 2012

PENGHIBUR



SALAM.

lately ni aku selalu bukak youtube.. EVERYDAY!! tapi laptop ni dengki agaknye dhn aku.. time2 ni laa.. sound tak de laa pulaakkk.. huh.. JAHAT!! -___-

ada 2 benda je yang aku layan kat youtube ni setiapp harriii.. hahaha.. thanks to my hp sebab aku boleh teruskan tengok youtube.. laju pulakk tu :D

owwhh yee.. yang 2 tu ea??
1.JOZAN



ni laa.. JOZAN.. aku rase lebih 10x aku ulang video dorang.. especially time MLM tu..
memang bestt laaa..

aku suka dorang.. KELAKAR




2.ONE DIRECTION

aku bukan laa minat sangat macam PIKAH.

tapi suka tengok video2 dorang.. KELAKAR.

LOUIS ni kelakarr laaa.. thanks la pikah sebab kenal kan aku kat dorang ni..

lagu yang aku suka

WHAT MAKES YOU BEAUTIFUL
I WISH
STOLE MY HEART :)

HOME ALONE :/


SALAM.

huh,, roommates aku semua balik. uh. sebab ade class malam hari jumaat hari tu laa aku tak dpat balik...

hehe.. tetiba teringat cerita HOME ALONE laa pulakk..
memang best dok sorang2 ni.. nak buat ape pon tak kisah.. tak de orang marahh.. hehe..

DENGAR LAGU KUAT2
GELAK KUAT2
..
.
tapiiiii... :/
bila time nak tido ni yang tak bestt..

sorang2.

ada jugak aku bukak semua lampu ni kang..
lantak laa.. bukan ade sape pon nak marah.. :)

haha..


Tuesday, February 14, 2012

:'(

SALAM

perlu ke aku menangiss?? dah besar kann??? stress ponn kau tak leh handle ke weyy?? orang2 lain ok je...

but for now,, i just need to be at home.. pls somebody take me from this place.. normal laaa kann.. semua orang ade problem.. its hard for me to cry but it is even harder to keep it inside :'(

jatuh ditimpa tangga.. boleh guna kot peribahasa ni kat aku.. i've no one to share this feeling.. friends??? i dont think so.. mama?? yupp.. but i just can make a call to her.. i want more than that..

maybe i can pretend to be happy.. but it is not from my heart.. -__-

yaa,, mooting dah habis,, tapi macam2 lagi yang menunggu..

best nye laa kalau aku ade kereta.. sekarang jugakk aku balik. plan this week nak balik pon tak jadi jugak.. huh!!

it is weird for me nak story2 pasal feeling2 ni kat blog. i have no choice.. this is much better rather i keep it by myself.. now i realise that mom is more important than friends..

but talking to you make me cry more.. lately no ramai nak stress.. depress pon ade jugakk.. assignment kena reject laa.. test laa.. quiz.. dll





Sunday, February 12, 2012

3D movie !!

SALAM :)

dalam banyak2 movie yang ni paling best!! THE JOURNEY 2: THE MYSTERIOUS ISLAND
plus, cerita ni 3D pulakk.. memang lagi best la kann..



kat dalam dunia pelik.. benda apa yang besar kat dunia reality akan jadi kecik kalau kat mysterious island tu.. tengok gajah tu comell je.. haha.. :) walau pon adventure dia tak banyak sangat tapi movie ni memang best.. nampak real sangat.. maybe sebab 3D kot.. berbaloi laa..


Thursday, February 9, 2012

MOOTing :D (part2)

SALAM..
ni laa sambungan nye... di dalam MOOT court.. dapat la merasa jadi lawyer.. hahaha..

muka masing2 dahh legaa.. benda ni dah abiss.. ALHAMDULILLAH


third birthdayy party

SALAM

huhu.. tak sangka laa.. roomates aku akan sambut birthday aku.. since aku punyaaa birthday dah nak dekat sebulan yang lepass... haha.. sweet la korang ni.. bukak2 pintu je nampak cake :D
ni kali ketiga aku sambut birthdayy..
first: with granny and IBU
second: with adriana and the classmates
third: roommates..

sayang korang laa..
ingat jugakk kat aku




Wednesday, February 8, 2012

MOOTing :D (part1)



SALAM.

today is the most important day in my life since i need to be in court as a lawyer.. padahal ilmu pon tak cukup lagi.. but lecturer aku cakap ni test oral je.. ok laa..

part 1 ni gambar2 me and my friends before mooting :)


haha.. poyo habis laa.. pakai blazer semua..
nak cakap nanti tak tau laa..
rimas aku pakai baju macam ni..
malaysia panass laaa..
ni lawyer ke model??
hahaha.. bukan main lagi dgn skirt die..
baju ropol2 lagi..
hehe.. mira.. miraa..
................................................




try to memorize the script... last minute :/ biase laa... nama pon SITI MAS IDAYU ..

.
.
.
.
.
.
.

to be continued...





Wednesday, February 1, 2012

NEW family member :)


SALAM.

on 30 JAN 2012, a new baby girl was born. hehe.. abang aku baru je dapat baby.
and it's a baby girl. aku pon target die akan dapat baby girl. best sikit. she's the first child..
nama tak tau lagii..

tapi abang aku yang sorang lagi tu sibuukk nak letakkan nama.. tapi best jugakk laa..
AINURR RAISYA kot die nak letak..

hehe.. tiba2 ingat nama anak along aku pulak. KASIH ALIA FATIHA.. nama macam lembut je.. sekali orang nye pehhh.. macam gangster.. :D

ni la baby nye... welcome to the family dear..
bila la dapat jumpa.. dah la jauh kat kedah.
kalau aku tak banyak assignment mesti aku dah ikut
adik aku g kedah :)



cute je mulut die..
moga2 dah besar nanti jadi orang yang berguna..
taat pada ibu bapa.
belajar rajin2.

you,, plus we are born in the same month,, JANUARY :D



ASASIAN (HAKA)


SALAM..

hari yang paling penaat tapi besttt sangat :)
HELLSING HOCRUX


ni adik pakwe ad.. cute je die.. nama dia aku dah lupa la pulaakk..
Hocrux is the hand ball team..
berjaya sampai ke semi final..
TAHNIAH..
Hellsing is the futsal team..
ni alif.
futsal menang first game je..
tu pon aku tak dapat tengok,
sebab bagi sokongan penuh dekat Horux.


We choose to use the name of Hocrux and Hellsing since group
kami adalah lwa02H
.
.
.
.
ni laa ahli group kami..
ada la yang tak de..
but for me,, aku datang nak bagi support kat dorang..
even aku tak masuk pon.. tapi at least aku datang bagi support.

ni la ad.. laki tu laa pakwe die..
merangkap coach kami..
oppss bukan kami sebab aku tak main..
coach mereka.. :)


THE BOYSSS.




THE GIRLSSS.











THANKS !

SAlAM

s
ok.. walaupon birthday aku dah lama lepas.. tadi classmates aku celebrate birthday kawan aku,, adriana.. and birthday aku pon dekat2.. die buat laa.. sama..

kat cake tu ade la nama kami.. but no picture laaa.. bcoz excited sangat nak makan..

best nye makan SR.. dah la tgah laparr.

surprise from my class rep yang annoying tuu...

"nah MAS, hadiah dari aku.. HAPPY BIRTHDAY!! "
wooww.. thanks la.. die bagi aku lagi cake tapi yang kecik laa.. tapi memang sedap gilaaa...

cake yang die bagi tu macam ni laa...

thanks laa ely.. walaupon kau agak jahat bagi aku.. tapi kau still jugak ingat and belanje aku cake ni.. :D

Tuesday, January 31, 2012

BERUBAH

SALAM.

this month gonna be a very pathetic month in my life. Since i need to go on with mooting :/and this is the most important thing to do.. plus we don't know anything about mooting.. and this is the first time and i'm the first group.. huh -__- how i wish i just can be in the moot court with full of confident..

im too afraid with my lecturer.. even actually she's a nice person but maybe the way she act make me scared :( and not just that.. i also need to repeat my MUET.. i want to get at least band 4. but i still don't do anything, not even find a book to do practice.. that's what i am..

DEBATE.. SPEECH ... +++++++

huh.. final will be this year.. hope i'll do well in the exam. i'll fine with law subjects. even law need a lot to thing to memorize but it is not complicated as BEL. yeahh,, BEL is just a burden to me.. i want to further study in law but i need to pass my MUET.

DOAKAN LAA.. AKU DAPAT BAND 4.. aku tak nak terlalu mengharap tapi at least aku da try my best.. PRAY FOR ME :')


Monday, January 23, 2012

the best wish on my birthday :)

SALAM.

now, i'm already 19.. hoho.. i got many wishes from all my friends and loves them all.. but for me.. this is the best and the longest wish from my friend,, NUUR SYAFIQAH !! thanks dear

‎5 years ago,, when i was in form 1, i met this one funny girl. she used to read " king munch2x" to me until i slept.. she had a unstable mood actually,, everything that made her mad,, she will screamed at including cats. she was the runner up for " ratu tido." then in 2008,, she used to skip classes especially ms.vaijanthi's and PJ.. then in form 5,, she used to be in PRS also in kelab POP.. as i know,, being with her for those 5 years as classmate, dormate, gigsmate, FASMA and all,, i knew that she hate numbers.. u should to be thankful if she remembered ur number. every month she will bring a new bottle, but will end up with either losing it or lazy to carry it. she is smart and hard to cry but if cry, honestly, its a joke for me. she can't stop it just like that. takes a very long time.

so to Mas Anuar,, grow up girl. good luck. best wishes for ur 19th birthday. may ALLAH bless. have a blast. aku doakan kau dapat sambung LAW cuz u desrve it. lastly,, sorry to wish u here,, phone kedit mampos.. HAPPY BIRTHDAY.. =)))

thanks pada semua yg wish.. wish korang semua aku hargai.. hehe.. tak best jugak birthday bulan 1 ni.. rasa macam tua pulakk.. no.. no.. umur just a number.. haha :)

Monday, January 9, 2012

SHAMED

SALAM.

bukan tujuan aku nak post benda ni untuk malu kan sesiapa.. serioousslyy..
tapi kebetulan hari ni ada 2 incident yang memalukan jadi kat depan mata aku.. hehe.. soory guyss.. cerita pasal korang.. but aku tak boleh la nak bagi name kat sini..
tak baik aibkan orang.. ni just nak share je..

malu or SHAME??
mungkin macam kot perasaan kawan aku tu bila tadi die malu.. oppss.. macam ni cerita dia..
lecturer: who's has rubber band?
ada sorang budak ni bukan main cepat lagi..
lecturer: i thought girls who have it..
lecturer aku pon pergilaa kat diaa.. hehe..
student: ni ea madam?? (dia tunjuk pemadam.. tu rubber jee.. rubber band tu getah laa)

maybe dia betul2 tak tau.. or maybe jugakk salah paham.. ee..
student: sorry madam, i salahhhh :/
lecturer:it's ok.. human makes mistake.

tak salah kan.. memang niat hati baik nak tolong.. tapi diaa salah paham.. it's ok.. at least sekarang dia dah tau rubber band tu apa.. :) think positive

satu lagi case waktu aku dengan member aku otw nak balik MAWAR ( kolej aku lee)

punyaa laa sengal mamat ni.. dalam kawasan uitm dia bawak motor naik 3 orang.. dia ingat ni estate ke apa?? aku tau orang yang tengah tu kecikk tapi agak2 la.

nak jadi cerita.. polis bantuan uitm ni tahan laa mamat 3 orang tu.. kat tengah2 jalan pulak tu.. and DEKAT DEPAN MATA AKU kott.. haha.. bukan jahat nak gelakkan orang tapi.. try pikir.. kan bahaya naik 3 orang.. pastu yang 2 orang tu pon turun laa..
dia turun sambil sengih2 laa.. dorang lalu laa sebelah kiteorang... aku tak boleh tahan dari nak senyum.. sebab lawakk sangat.. :D mamat tu senyum je... malu laa tu.

lain kali jangan nak buat macam tu lagi..




Saturday, January 7, 2012

ZOO NEGARA :)

SALAM.

i've been too busy this sem.. tapi busy2 pon sempat lagi nak pergi ZOO NEGARA.. since aku memang suka pergi zoo and tak pernah lagi menjejak kaki kat ZOO NEGARA.. aku sanggup korban kan sabtu aku untuk pergi sana.. just imagine.. kalau sabtu aku nak bangun awal2.. lagi2 nak mandi awal2.. ermm,, memang tak laa.. tapi sebab GROUP H yang disayangi aku sanggupp.. haha..

kiteorang gerak naik 3 kereta.. one of them kereta sewa.. :) lagi pon ni last sem for asasi.. nak laa spend time dengan dorang.. even assignment banyak menanti.. macam biase.. update blog mesti laa nak upload gambar,. rasa nak masuk kan semua je.. tapi..... :/

thanks for the trip guyss <3

haha.. kat sini aku malu gilaa.. !! ada pulakk aku g cakap yang burung unta tu burung kakak tua..
pehh malu gilaa.. heee..


owhh.. kat sini besttt sangat.. sebab ade show haiwan.. waktu ni anjing laut punya show.. ada 2 ekor.. Downy and Bart.. yang bart tu jantan.. orang zoo tu cakap dia pemalu.. but for me, i think he is too lazyyy.. :) iye,, tapi aku still kagum dengan trainer tu.. sebab dia boleh train binatang tu semua jadi pandai.. hehe.. macam gi sekolah






yaa.. ni laa KURA-KURA GERGASI.. besarrrr sangat... sure dia nak jalan pergi tempat minum air pon bertahun2.. kiteorang lepak lama pon dorang still macam tu jugakkk..
setiap kali pergi zoo.. aku memang akan excited untuk jumpa Mr.Lion yang cool ni.. ni cantik sikit.. rambut dia still ade.. yang kat melaka tu.. dah hilang daahh.. and dia malu soo menyorok jee.. tapi yang kat zoo negara ni cool je aku tengok... ada 3 ekor.. 1 je jantan
duduk jauh2 dari burung sebab takut.. hehehe..


sangat laa pelik.. budak2 asasi law gi tour kat Zoo.. frankly speaking.. aku lagi suka ni tempat2 nature macam ni compare pergi POJ and parliament.. huh.. bored.. kat siini lagiii besttt :)

even we all tired and sampai 2 kali tidur dalam kereta.. but the memory is more important..

waiting for HAKA (Hari Kecemerlangan Asasi)

nak bagi support kat GROUP H..

Hellsing - futsal
Hocrux- hand ball
and also debater..
memoryDiZooNegara
7january2012
GROUP H