Sunday, November 26, 2017

Cameron trip (with the girlsssssssssss) PART 2

Salam and hi !

So continue yg part 1,


ni sebelum kejadian, cantik .



Selepas kejadian, tengok aiskrim yang paling buruk sekali.

Selepas dilanggar, aku just guna tangan je nak betul kan balik. So, itulah hasilnya.



Lepas pergi Ladang Lavender, kami g Cactus Point. Takde nak cari apa pun just akk aku ada kirim nak beli rose. Apa yang aku boleh cakap is dia buat silap besar. Aku kot dia suruh pilih bunga. At last, aku pilih je la 6 pokok ros. Cantik la bagi aku.

And malam second day, kami plan, macam mana pun kena jugak pergi PASAR MALAM BERINCHANG. Fortunately, malam tu tak hujan. Orang selalu cakap yang kalau nak pergi confirm jammed and takkan dapat parking. Again, we're so fortunate bcs time sampai je ada 1 kereta ni keluar. Memang cunnnnnn aa. No pics,  tp aku google je la ea (macam tu jugak rupa dia). 



Ni memang pasar malam yang paling sejuk sekali yg aku pernag pergi. Time jalan2 kat sini, pegang muka sendiri rasa macam ais. Seriousss sangat sejukkk. Tapi takde banyak makanan sangat, strawberry je banyak.

Dan kami pun pulanglah ke hotel dengan kelaparan. 

Lepas da sampai kat hotel, kengkonon tak mau makan la malam tu. Lepas da sampai bilik, lepak2 lepastu pandang muka antara satu sama lain, sebab lapar. Penyudahnya kena jugak turun g 7E yg dekat dgn hotel.

Ada benda jadi malam tu, Safra mandi. Pastu aku terfikir nak prank dia. And Qeela pun cakap

"Saffffff, kteorg nak turun bawah ni, nak g beli makanan"- Q

Safra sanggup keluar bilik mandi even dia belum sudah mandi. Sbb lapar punya pasal kot and dia pesan bla bla bla. 

Mula la prank aku and Qeela bila dia masuk balik bilik air sambung mandi.

"Qeela2, kita balut2 badan kita dengan selimut. Nanti bila dia keluar bilik air kita terkejutkan dia."- Aku

Kami pun bergulung-gulung laa dengan selimut. Malangnya disebab kami terlalu besar dan sangat obvious kalau duduk atas katil, Qeela pulak bagi cadangan.

"Kita duduk celah katil ni la, dia tak perasam"-Q

Duduklah kami celah katil. Punyaaa lama si Safra tu mandi, sampai sakit2 kteorg tunggu dia. 

Ish tak boleh jadi ni. Tukar plan.

"Dengar je dia tutup air, kita diri je kat dinding putih tu sambil pegang kain putih (kain alas tilam hotel)"-Q

"Weyy record aaa baru best"-Aku

Tak sempat nak ready phone kteorg da dgr Safra tutup air, cepat2 kteorg melekat kat dinding.

Al-kisahnya si Saf ni mmg tak perasan kteorg. Dia siap check pintu (padahal kteorg sebelah pintu tu je) takut kteorg lupa lock time keluar td, and dia bukak lampu. 

Dalam hati, apesal lama sgt ni. Dia tak perasan ke.

Tiba2 Qeela turun kan kain, lepasss tu Safra punyaaa jerit boleh roboh satu hotel. Nasib tak kena marah. Dia jerit sampai aku pun terkejut sekali.

"Asal kau jerit kuat sangat"-Aku

"Aku terkejut laa wey tiba2 dinding bergerak"- S

Bergelak tawa la kami bertiga. At first, aku rasa prank ni tak jadi, sbb Saf ni orgnya cool jugak. Hahaha. Rugi tak record.


DAY 3

Pagi2 bangun, packing, check out. Breakfast kat tepi jalan area Berinchang. Pastu g pasar pagi dia, beli semua barang yang nak beli pastu cepat2 turun Cameron.

Disebabkan before aku pergi trip, aku ada jumpa dgn Along, dia la yang suggest da sampai sana pergi la singgah Kellie's Castle. Tak jauh pun. Tapi kena ikut Simpang Pulai la. Kalau lalu tapah tak jumpa.

So, aku pun utarakan la cadangan ni. And yes they all agree.




Heboh dengan shade, kipas bagai. Tp serious la, dari tempat yang agak sejuk, then g tempat ni mmg sgt panas. 




4 of us :)







agak2 kalau post cakap kita g Istanbul org percaya tak ?












muka tunggu boyfrennnnn yang tak kunjung tibaaa. Ahakssss :)



THE END.
our next trip is ........


Gambar longcall akan di upload sebelum new year :)





Monday, November 20, 2017

Cameron trip (with the girlsssssssssss) PART 1

Salam.

Finally we made it. Lepas bertahun-tahun plan, akhirnya berjaya jugak trip kami even tak cukup quorum. The trip was short and nice ! Seriouslyyyyy we had sooooooo much fun :)

DAY 1.

Since dua-dua dari JB, so dorang agree nak pick up aku kat Melaka. So aku tunggu kat McD Ayer Keroh, senang. 

Perjalanan  malam tu, aku tak berapa clear sangat sebab aku tertidur. Yelaaa, tunggu dorang sampai Melaka dalam pukul 12am++, so better aku tidur dulu kat rumah, bila da best tidur tu yang asyik mengantuk je. Malam tu ada satu kejadian yang pelik, sebab tak tahu jalan, kteorg waze je la, tiba-tiba masuk satu jalan ni, mula-mula macam tak de apa, tiba-tiba kat depan kereta ada sekor anjing. So, kteorg fikir nasib baik sekor je, rupa-rupanya kereta kteorg dikepong oleh beberepa ekor anjing. Punya la cuakkkk, cepat2 Qeela reverse, myb anjing tu jaga tempat tu kot (lepas kejadian tu menyesal sbb tak ig story) . 

Sampai-sampai je hotel, kteorg da bergaduh dgn org hotel tu.

"sorry ma'am, this room only for two" (kami bertiga)

Kisah pulak aku. Aku da booking and da bayar so lantak laaaaaa. Hehehehehe. Disebabkan terlalu mengantuk, kteorg checkin pukul 10am and terus tidur sampai pukul 2pm. Lepas tu baru plan nak g jalan-jalan. Lepas bangun tidur apa lagi, mesti laaa kebulur, so google tempat mana best nak pergi lunch.. So dapat la satu kedai ni, Nyonya apa ntah. So ikut la GPS, last-last bawah hotel kteorg je tempat tu. Haih. Lepas makan tu still tak kenyang so cari lagi tempat makan. 

Next station is KHM STRAWBERRY FARM.


Strawberry ice cream yang paling sedappppppppppppppp sekali. Serious tak tipu. Dah laa murah sedap pulak tu. Kalau boleh nak beli bawak balik, tp takut cair. Kalau pergi lagi, nak beli lagi. Even cuaca sejuk still nak makan ice cream. Btw, nak bg tau yang time kami pergi ni musim hujan. So sejuk dia plus++


Ni satu lagi, coklat dia just nice, tak manis sgt macam kat pasar-pasar. Sgt sedappppppp. Tapi sayang bila nak beli dia kata tak jual pulakkkk. 


Mas being Mas. Haih. Tak berubah. Ni baru first tempat yg kteorg pergi. Tudung da penuh coklat. Ayoyoyoyo.

Perut pun da kenyang so jom laa exercise sikit.

Second station is TAMAN RAMA-RAMA.





Gambar rama-rama tak payah la ea, sama je. Takde beza pun. Ahakssss

Lepas g taman rama-rama, kami balik hotel. Siap2 nak keluar makan. Makan dekat area hotel je. Malas nak cari-cari. Sedap jugak, tapi tak tau apa nama kedai. Lepas makan budak-budak ni tengok cerita BISIK PADA LANGIT. And aku membuta, tak habis tengok. Dengar cerita dua-dua tu heboh menangis. HAhahaaha.


DAY 2.

So, untuk second day, kami plan nak pergi ladang Teh. So bangun awal. Dalam pukul 815 gerak dari hotel. Ok laa timing macam tu. Org pun tak ramai lagi. 


Nampak tak nak kena mendaki, so choose your shoes wisely. Ada org tu nak naik bukit pakai heels. ;)




Kegigihan terserlah. Pergi la lalu kat semak-samak, jalan berlumpur sbb nak amek gambar kat celah-celah pokok teh .


Next destination is LAVENDER FARM.








ni gambar sebelum kejadian yang tak dinginkan. 

to be continued ~~



Thursday, August 24, 2017

4 Sekawan .

Salam and hi !

Post ni di dedicate for my 4 sekawan;

1. Me
2. Zureen
3. Qeela 
4. Safra



Last month kot, kteorg plan nak g HOLIDAY. Since da lamaa tak jumpa so excited la memasing nak plan holiday. So pergi la survey budget trip Turle Island (where the story begin) 

So  Qeela, already arrange the trip, the date also been fixed. But on one not really a fine day, Qeela text us on group Whatsapp;
KORANG TAU TAK ADA BOT KARAM KAT PULAU PERHENTIAN !!
Our initial plan is Pulau Perhentian, so semua plan musnah begitu saja. Plan ni mmg confirm musnah bilaa Safra said;

AKU DAH LA ADE TRAGEDI* DENGAN KORANG SEMUA ! EEEE

So aku paham, that's it. Fullstop .

Pity us.

 *tragediairterjunsekayu*




Road to Longcall !

Salam and hi !

ITS REALYYYYYYYY A LONG JOURNEY !

Lately ni since dah nak habis  chambering lagi macam2 masalah yang datang. Sabar. Sometimes rasa macam too much, but bila fikir balik, myb ni semua ada hikmahnya bak kata omputih;

Every silver lining has a cloud

So just be patience and live our life if can to the fullest. 

My longcall still yet to obtain date but probably on October ! *soon*


Wednesday, August 16, 2017

TRAGEDI 16/8/17

Salam and hi !


Hit and run? A big NO NO NO from me. That's y aku patah balik tadi. Sorry for all inconvenience, truly sorry. 


LIFE CAN GET HARD AND
THINGS CAN GO WRONG,
BUT NO MATTER WHAT,
YOU'VE GOT TO STAY STRONG!

Wednesday, June 21, 2017

Borak-borak bulan puasa !

Salam and hi!

Ni kejadian dalam bulan puasa OTW dari Melaka ke Muar.

Ye, I know it's not a long journey punnnnnn. BUT since naik kereta dengan Boss, dia punya slow aku pun tak tau nak gambarkan macam mana. Dia tahu da yg kteorg gerak dah lambat sebab lepas g Muar dia kena hantar aku balik Jasin lagi. Haih.

Sepanjang dalam kereta, banyak sgt idea and soalan yg dia nak tanya kat aku. Aku dah la malas nak layan. Sebelum bertolak tu dah la jumpa client dekat KFC. KFC tauuu tak??? Bau ayam diaaaaa, urmmmm. Tapi sebab aku puasa, Boss pun tak nak makan. Dia kata tak baik la, sebab macam tak hormat. Actually, aku okay je. 

Antara soalan dia is;

Siti, apa u nak jawab kalau org cakap dengan u, eh kenapa bela perogol, perompak? Kan dia memang salah. So, apa u nak cakap.

Aku diam.

Siti? 

Senyum je. Sebab dalam fikiran aku, aku belum ready kot untuk kes2 jenayah berat macam tu. 

Dia sambung lagi, owh ok, u puasa kan? U tak payah jawab. U dengar je ape I nak cakap  k.

Hurm. (Suka hati kau laaa nak cakap apa pun, aku mmg malas nak cakap)

Dan dia teruskan membebel sampai, dah nak masuk Merlimau ada one topic yg sangat interesting dia cakap.

Siti, U nak cuti raya berapa hari?

(hah, ni yang nak dengar sebenarnya, sambil tunjuk muka eksaited) U biasa bagi berapa?

I ok je. U mintak la, kalau over sangat kita bincang la. 

(aku diam balik, sebab tak tau nak mintak berapa lama sebab semua orang dah naik keje, kalau cuti sorang2 apa nak buat)

Owh ok la, u fikir, by this Friday U just let me know.

OK.

Dan dia senyap, sampai ke Muar, aku pun macam nak tertido2 dalam kereta.

Satu pun cerita dia sepanjang perjalanan tu, takde satu pun masuk otak aku. 

Konklusi nya, kami bertolak balik dari Muar pukul 5.30, and aku nak bagi tahu yang ESOK nya aku kena attend case at SEREMBAN HIGH COURT. Attend case is not a problem but the problem issssssssss AKU TAK SIAPKAN LAGI PAPER WORK SEBAB IKUT BOSS G JALAN2 SATU HARI ! So ak stay back ofis sampai pukul 7. Beli lauk bungkus la apa lagi. And untuk hari tu sebab aku puasa, boss ikut puasa jugak satu hari

"SITI, HARI NI I PUASA SEKALI DENGAN U"

ok la tu, rasa la satu hari puasa.
p/s: dia tak puasa pun sebab dia berhenti isi minyak pastu beli air gas minum. just tak minum depan aku je 

Thursday, June 8, 2017

Movie Review !

Salam and hi !

Recently, aku pecah rekod  sebab pergi tengok wayang sensorang. Hahahahaha. Loner sangattttttttt aa.


1)

First movie yang aku pergi tengok sensorang is THE BRIDE. Aku sumpah tak tau yang the bride tu horror movie. Yang aku aku tau, aku kena spend for about 3 hours before interview dengan Melaka Bar Committee. So, after duty kat Melaka Bar, around pukul 1 macam tu, aku g Aeon Bukit Beruang g makan2 (time ni belum puasa). So, directly after makan, terus shoot g Melaka Mall, kat seberang tu. And tak check pun screentime ke apa, terus g counter, pastu terus pilih THE BRIDE, sebab tu je time yang sesuai, duration dalam 2 jam, so approximately akan habis dalam pukul 4 macam tu, CUN! sebab aku punya interview pukul 4.30. 

S: ye, nak tengok cerita apa?

M: (tanpa fikir panjang) the bride.

S: (dia bagi tau yang mana seat kosong)

M: (tak perasan pun yang hall tu kosong, means takde org langsung nak tengok cerita tu) yang depan sikit la.

S: untuk berapa orang ye?

M: sorang.

S: SORANG?

M: ye sorang (sambil muka, ele, biarlaaaa aku nak tengok sensorang ke apa, bukan pakai duit kau pun)


Lepas dapat ticket, aku terus masuk hall, sekali bila aku bukak pintu hall tu, takde sorng umat manusia pun. Perghh, nervous aa jugak time tu la terfikir yang ada orang cerita seram2. So time tu la aku gunakan masa yang ada untuk check cerita apa yang aku beli tadi.

Sekali cerita hantu laaaaaaaaaaaaaa !!!!!


Tak seram pulak kau, time kau search tu keluar gambar ni, sebab aku da rasa macam seram2 sejuk, aku tak duduk kat seat aku yang kat depan tu, aku duduk betul2 kat pintu masuk, reason: kalau takut senang nak larikkkkkkkk. Hahahaha.

Sebab da beli and tak nak membazir, aku pun stay laa, dengan harapan ada la orang masuk join aku tengok cerita tu. Time iklan2 yang berlama2 tu, ad orang tolak pintu, rupanya staff dia, hancur hati aku, then bila dah nak dekat start tu, aku sorang tomboy ni masuk, duduk row sama dengan aku. Dalam hati, boleh laaa dari takde. Tomboy tu pun sensorang jugak. Lepas tomboy tu masuk ada la group pompuan2 ala2 yang baru nak up tu masuk (mulut kauu). Time tu ak da rasa confident sikit untuk duduk kat seat aku, aku tengok la kat depan, sensorang.

REVIEW (THE BRIDE):
bagi aku ok la, maybe aku rasa seram sebab aku tengok sensorang. Tapi aku masih ok lagi cuma ada satu part je dlm movie aku rasa macam nak blaaaaa je dari situ, part yang dia mengilai, haiyooooo, puas aku tutup telinga. Aku rasa kalau pergi dengan org, cerita ni takde la seram mana. Just bila kau sensorang jadi penakut sikit, sebab mana tau tetiba ada orang join duduk sebelah ke ? its okay kalau orang if bukan orang????? Huhuhuhuhu


2)

Untuk movie yang kedua ni aku tak tengok sensorang, aku tengok berdua. Dengan dak Awe, time ni kiteorng tengok lepas balik dari Segamat. Sebab hantar kereta kat PUSPAKOM.
Actually, cerita ni aku yang eksaited nak tengok sebab aku memang layan cerita ni time volume 1 dulu, and aku mmg dah fall in love dengan STAR LORD tu. Wiiwiwiiwiwi. Aku risau jugak sebab dak Awe tak layan sangat cerita2 angkasa2 ni. Tapi dia ikut je la, sebab dia tak kan nak tengok cerita sensorang kan, heh.



REVIEW (GUARDIAN OF TEH GALAXY VOL2)

Tersangatttttttttt la best, and aku tak sangka akan ada sad ending untuk cerita ni, macam2 emosi la aku rasa time tu. And aku happy sebab dak Awe pun macam suka, thanks to Baby Groot, hahahaha. Dia suka budak kecik yang comel, degil and tak pakam bahasa. Baby Groot, you're the cutesssssttttt thing in this universe. Cerita sangat best sampai aku rasa nak repeat je. Seriously.


3)

Movie yang paling latest sekali aku tengok and im alone again. Hehehe. First time dulu, aku fikir ee malu la nak tengok movie sensorang, awkward la, macam2 lagi la aku fikir. Ni da second time, aku redah je, time ni aku pergi da puasa. Cerita nya bermula;

S: hai, nak tengok cerita apa?

M: pirates of the caribbean.

S: ok, untuk berapa orang ye?

M: Sorang

S: (pandang aku muka pelik jugak) erm, nak popcorn?

M: (nampak aku macam tak puasa ke) *aku pandang dia dengan pandangan paling menyampah,annoying, and aku pandang je dia without a word*

S: eh tak, popcorn boleh bawak balik untuk berbuka.

M: takyah la. Tu je

Oh ya, ni aku tengok sensorang sebab aku kena tunggu staff mahkamah masuk kerja. Aku datang time tu pukul 1230tghari (jumaat), so staff tu dah keluar, so sebab urgent aku terpaksa handle benda tu sampai selesai. So, no choice. Movie time la ape lagi.

Cerita ni aku memang layan almost semua sequel dia. Just satu je aku tak tengok, ON STRANGER TIDES. Lain semua aku tengok. 


REVIEW (PIRATES OF THE CARIBBEAN: SALAZAR'S REVENGE/ DEAD MEN TELL NO TALES)

Since aku memang layan, cerita ni aku suka sebab dia ada part kelakar, obviously part Captain Jack, he's soooooooooo funny. Ada jugak part action time scene berlawan dengan Capitan Salazar. Ada sedih, pasal family. All in one la, senang cakap. Punya la lama cerita ni, sampai si Will Turner tu dah ada anak, yang sama besar macam dia time first sequel dulu. Watak2 yang baru sangat best. Semua besttttttttttt aa pasal movie ni. Berbintang2 aku boleh bagi, hahhaa.

P/s: jangan pelik kalau ternampak aku kat wayang sensorang. :)