Friday, October 7, 2011

SALAH cakap!


SALAM.

hari tu aku duduk rumah along aku kat AIR MERBAU.. tetiba abang aku datang.. tapi aku prefer panggil die bancik..:)

"panas kan long! dapat cendol sedap ni" ayat bancik laa.. along pon bangun bagi die duit.. along tengah kusyuk dari pagi dia main ANGRY BIRD.. hehe

bancik balik dia tak bawak pon cendol.. dalam hati aku nasib baik tak de sebab aku memang tak suka makan cendol pon.. dia beli ABC je.. ok laa.. lama aku tak makan..

aku makan ABC sambil main ANGRY BIRD.. sama la macam along aku.. anak buak aku yang KASIH tu sebuk kat sebelah aku sebab nak mintak main game.. uhh.."tak boleh!! acik nak main"
aku bahasa kan diri aku acik kat anak buah aku..:)

tengah best2 aku main tetiba dak KASIH tanya kat aku " Acik!! ni kan orang panggil LANCAU??

aku jadi blur waktu dia tanya tu.. sipa aku tanya balik... LANCAU??

waktu along aku da gelak da..

baru aku perasan.. die nak cakap CINCAU tapi salah.. tercakap LANCAU lak..
haihh..apa la kakak...adik aku dah tertonggeng2 gelak kan die...

dah le dia tanya aku dengan muka SELAMBER je..ermmm...

along aku siap cakap kat dak kakak "kak, kau jangan tanya orang macam tu kak.. buat malu mama je" dia dengan muka sempoi..senyum jee...

kakak yang mana?? tu gambar dengan aku kat profile tu..:) hah.. ni dia.. KASIH ALYA FATIHAH.

No comments:

Post a Comment