Thursday, December 31, 2015

LIFE

Salam.

Tadi layan movie dengan budak2 ni kat LC. Kengkonon nak lepak2 celebrate new year katanya.

TAJUK MOVIE: MIRACLE IN CELL NO 7
GENRE: KELAKAR SEDIH
AUDIENCE: BUDAK FINAL LAW '16

Dalam cite ni aku dapat nampak yang nyawa kita kadang2 disisi orang lain tak berharga. Untuk protect satu nyawa kita terpaksa sacrifice ones life. 

Patut ke macam tu? Mana LAW? 

Sedih cerita ni. Masa mula2 tengok pakai handphone. Bayangkan laa 4 kepala nak hadap satu handphone yang tak seberapa besar tu. Even, tak da scene cintan cintun macam drama melayu petang2 tu, kiteorang still enjoy.

Mau tak enjoy. Meleleh la jugak air mata ni. Aku ni susah tau nak nangis. Wiwiiwiwi. Bila start leleh2 mulalah sorang2 nak g toilet laaaa. Haus laaaaaa. Sebab tak nak kantoi.

Sebut pasal law, before semua orang balik tadi budak2 ni ada laaa sembang pasal kes pesalah di charge under Sec 302 sebab bunuh perompak. Aku tak nak komen lebih pasal tu. Sebab still on going trial. Belum ada keputusan, 

Menarik gak la study law. Saja cakap sebab da final year da kan. Tak kan la da nak dekat 4 tahun belajar tak suka2  lagi.

Betul la kata orang, TAK KENAL MAKA TAK CINTA !

No comments:

Post a Comment