Wednesday, June 7, 2017

GIGS BALIK KAMPUNG *jandabaikXbukittinggi*

Salam and hi!

More than 10 years of friendship. My decision to join them reallyyyyy worth it. I enjoy every second being with them. We're all the same just like before, we fight, we talk, we laugh. There is nothing on this earth more to be prized than true friendshipHope it will last forever, yang tak dapat join, faham, sekarang semua dah ada commitment masing2. Yang dah kahwin, kerja, just nanti harap ada one fine day all the gigster dapat reunion sesama k. Loveeee u guys a lottttttttttttt



Sampai2 je aku la orang paling eksited sekali nak gi terjun air sungai depan homestay tu. Gambar ni nampak kan air keroh, sebab baru lepas hujan, but i dont care, nak terjun jugak, 










Happy faces. Lepas mandi2 nak tawaf kampung pulak, da macam budak sekolah kena hantar kem jati diri tau. Its ok, im just happy being together with youuuuuu olsssssss. 





 Lepas dah lunch, mandi2, sambil nak tunggu turn mandi, so, kita main UNO dulu. Main2 jugak mulut masing2 tak berenti nak mengunyah. Kuaci is my all time fav snack.



Time nak prepare untuk dinner, kteorg divide dua group, 
1. masak kat dapur, goreng fries, nudgets, dll (so gambar dorang takde, sebab free hair kat dalam rumah)
2. geng hidup api nak buat bakar ayam, and kena laa bakar ayam tu.

So untuk ni ada story sikit,

M: eh, kita start hidup api (untuk bakar ayam) lepas maghrib la.

P: eh, takde2 kita start hidup api sekarang ( time tu dalam pukul 5 lebih nak dekat pukul 6)

M: awal nyaaaaaaaaaaaaaa !

Sambil membebel sebab kena hidup api awal, aku dengan finie g la amek tempat untuk bakar tu. Bermula la, kejadian nak hidupkan api, punyaaaaaaaa laaaaaa susah. Sebab sebelum ni kalau ad BBQ dengan family, abg2 yang buat, sekali time kena buat sendiri, mygadddddddddd. Habis separuh kot starter yang Pikah beli untuk hidupkan api. Gambar di atas merupak geng hidup api dari petang sampai malam.

Kalau la ikut plan aku hidup api lepas maghrib, tak makan malam la kita semuaaaaa hari tu. Hehehe





Tu muka tu da paling habis berminyak dah tu. Sebab ade dua tempat bakar, mula2 aku dgn finie amek yang besar tu, masukkan arang dalam dia, lepas da lamaaaa da farina dll try hidupkan api tu, aku terfikir pulak, eh kalau besar ni jauh la api dgn ayam, bila nak masak, arang kita pun bukan banyak sgt.

So, gunalah yang kecik tu. Problem solved.





Wowwwwww, tempting nyaa rupa ayam tu, ni bukan indah khabar dari rupa tau, sebab ayam tu memang sedap ngat2.

Ni time dinner, semuaa wajib pakai kain batik sebab ikut tema " GIGS BALIK KAMPUNG". Bibir merah2 tu kengkonon oldschool la tu.






Mandi2 hari ke-2, air tu dah nampak jernih sikit kan, lepas berendam, budak2 ni main batu, susun batu, menara batu, ape2 laaa. Air dia punyaaa sejuk syokkk wooooooo








Lepas checkout homestay, semua taknak balik dulu, So our next plan issssssss BIKIT TINGGI. 













Dan selepas bergambar, g RnR, makan, and shoot terus balik Melaka. 

LOTS OF LOVE.

THE END .



No comments:

Post a Comment